REKLAMI GEÇ

Süper Lig’de yayın gelirleri açıklandı, en az parayı Denizlispor aldı

Süper Lig’de yayın gelirleri açıklandı, en az parayı Denizlispor aldı

Süper Lig macerası kısa süren Denizlispor, geride kalan sezona en az yayın geliri eldi eden takıl oldu. Sezon buyunca havuzda biriken 2 milyar liraya yakın parayı 21 takım paylaştı, listenin son sırasında yer alan Denizlispor yayın gelirlerinden 60 milyon kazandı.

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 17 Mayıs 2021 Pazartesi, 11:31

Süper Lig 2020-2021 sezonu sona erdi. Şampiyonluk yarışı gibi düşme hattı da kıyasıya mücadelelere sahne oldu. Koronavirüs tedbirleri kapsamında sezon boyunca stadyumlara taraftar alınmadı. Futbolseverler gönül verdikleri takımların maçlarını televizyondan izledi. Bilet satışlarında ciddi kayıp yaşayan kulüpler, yayın gelirlerinden bu açığın birazını kapatmanın planını yaptı.

2 MİLYAR LİRAYI 21 KULÜP PAYLAŞTI
Sezonun sona ermesinin ardından ligde bulunan 21 takım yayın gelirlerini paylaştı. Havuzdaki yaklaşık 2 milyar lirayı 2 takım paylaştı. Paradan e büyük payı ligi 209 milyon lira 2. sırada bitiren Galatasaray alırken, şampiyon Beşiktaş ise 193 milyon lirayla en çok para kazanan 2. kulüp oldu.

EN AZ PARAYI DENİZLİSPOR KAZANDI
Listenin en alt sırasında ise Denizlispor yer aldı. Ligi de en alt sırada bitiren Yeşil-Siyahlılar yayın gelirlerinden 60 milyon lira kazandı. 9 sezonluk aranın ardından Süper Lige çıkan Denizlispor’un Süper Lig macerası kısa sürdü. Ligde 2 sezon mücadele eden Yeşil-Siyahlı ekip, bu sezon kötü gidişata dur diyemedi ve lige veda etti.

Denizlispor Başkanı Ali Çetin, geçtiğimiz hafta düzenlediği basın toplantısında kulübün 85 milyon TL borcu olduğunu açıklamıştı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..