REKLAMI GEÇ

TÜRKİYE BU GAZETEYİ KONUŞUYOR

TÜRKİYE BU GAZETEYİ KONUŞUYOR

Stat ışıklarının sönmesi gazete başlığıyla örtüşünce Türkiye’nin gözü Stadyum Gazetesi’ne çevrildi.

/ DENİZLİSPORHABER / 10 Ağustos 2009 Pazartesi, 19:45

Dünkü Denizlispor-Fenerbahçe maçı pek çok yönüyle tarihi bir maç oldu. Özellikle maç içinde stat ışıklarının sönmesi ve karşılaşmanın 42 dakika durması Türkiye’nin gündemine oturdu. Elbette bu haberle birlikte dün maçı takip eden muhabirler bir haberi daha merkezlerine geçtiler. Bu haber ise Stadyum Gazetesi’nin attığı manşetti.

Denizli’de 7 sezondan bu yana MEDYA-S ailesinin çıkardığı Stadyum Gazetesi, yeşil siyahlı takıma, iç saha maçlarında destek oluyor taraftarına ise ilham veriyor. Gazete Fenerbahçe maçı öncesinde yine Denizlispor’un arkasında yer alarak ‘Lambaya Püff De’ başlığını atmıştı.

Bir film afişi şeklinde hazırlanan birinci sayfada yeşil siyahlı Teknik Direktör Erhan Altın ve futbolcuları poz veriyor, adeta taraftara galibiyet inançlarını gösteriyordu. Gazete statta görevli basın mensupları tarafından da ilgi ile karşılanmış ve maç öncesinde elden ele dolaşmıştı.

Denizli Atatürk Stadı’nda maçın 59. dakikası oynanırken lise tarafındaki iki büyük aydınlatmanın tüm enerjisi birden kesildi. Saha tam bir karanlığa bürünmese de maç oynanamayacak bir ortam oluştu. Karşılaşmanın hakemi Bülent Yıldırım maçı durdurarak arızanın giderilmesini istedi.

Fakat kent şebekelerinden kaynaklı arızanın giderilmesi tam 42. dakika sürdü. Karşılaşma 42 dakika sonra kaldığı yerden devam etti ama Pazar günü başlayan müsabaka Pazartesi gününün ilk saatleri içinde sona ermiş oldu.

Işıklar sönünce gazetecilerin dikkati Stadyum Gazetesi’nin manşetine döndü. Sanki olacakları önceden tahmin etmiş gibi ‘Lambaya Püff de’ başlığını atan Stadyum gazetesi, ertesi gün pek çok gazetenin aynı başlığı atmasına ilham kaynağı oldu.

Türkiye’nin önemli yayın organları ertesi günkü sayılarında Stadyum Gazetesi’nin görüntülerini ve haberlerini kullanırken pek çok ulusal televizyon kanalı da Stadyum Gazetesi’ni ekranlara getirip üzerine tartıştı.

Özellikle maçın yayınlandığı Lig TV’de spiker Melih Gümüşbıçak ve yorumcu Ersun Yanal, ışıkların sönmesinden oluşan boşlukta 20 dakika boyunca Stadyum Gazetesi’nin başlığını ve haberlerini izleyicilere aktardı, görüş belirtti.

TÜRKİYE STADYUM GAZETESİ İÇİN NE DEDİ?

FOTOSPOR :
‘Lamba,a püff dediler’
Denizli’nin yerel gazetelerinden Stadyum, olacakları bilir gibi maç günkü baskısında bu başlığı attı ve kafalarda soru işaretleri oluştu.

SABAH :
İçlerine doğmuştu
Maç öncesi dağıtılan Stadyum Gazetesi’ndeki ‘Lambaya Püf de’ başlığını görenler ‘kesinti içlerine doğmuştu herhalde yorumunu yaptı.

HÜRRİYET :
Lambaya Püf de
Denizli yerel basınının manşetiydi lambaya püf de dün. Denizlisporlu futbolcular ve teknik direktörün fotoğraflarının hemen üstüne yazılmış bir film afişi tadındaydı. Kadere bakın ki maçın ikinci yarısında biri gerçekten lambaya püf dedi.

FOTO MAÇ :
Büyük rezalet
Denizli’nin Stadyum adlı gazetesinin kapağındaki Lambaya Püf de önerisi uygulandı ve maç elektriklerin kesilmesi yüzünden 40 dakika durdu.

CUMHURİYET
Lambaya püf dediler
Statta elektriklerin kesilmesiyle, maç gazetesindeki büyük puntolu ‘Lambaya Püf de’ başlığı ilginç bir ironi oluşturdu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..