REKLAMI GEÇ

UZ: HER ŞEY FARKLI OLABİLİRDİ

UZ: HER ŞEY FARKLI OLABİLİRDİ

Denizlispor’un Ankaragücü karşısında aldığı galibiyetle düşme hattından haftalar sonra çıkması camiayı mutlu etti. Başkan Yardımcısı Uz bu sezon yaşadıkları sürece dikkat çekti, “Her şey farklı olabilirdi” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 3 Nisan 2018 Salı, 11:38

TFF 1. Lig’de sezon başından bu yana düşme hattında yer alan Denizlispor, Ankaragücü karşısındaki galibiyet ile sıralamada 14’ncü basamağa kadar tırmandı ve düşme hattından çıktı. Bu durum karşısında Denizlispor Başkan Yardımcısı Mehmet Uz geride kalan süreci mercek altına alan bir değerlendirmede bulundu.

MAÇIN HAKİMİ BİZDİK
Ankaragücü karşısında 90 dakika boyunca üstün olan tarafın Denizlispor olduğunu hatırlatan Başkan Yardımcısı Uz, “Çok iyi bir maç çıkardık. Ligin iyi takımlarından birine karşı iyi futbolla üç puan aldık. Maçın mutlak hakimi bizdik. Emeğe geçen herkesi tebrik ediyorum. Denizlispor taraftarı son dönemde olağanüstü işler yaptı. Takıma katkıları inanılmazdı. Çıkan olaylardaki sağduyulu davranışları için tebriği hak ediyorlar. Bundan sonra önümüzde 5 final maçı var. En az hata ile ligi bitireceğiz” diye konuştu.

GEÇEN SÜRECİ DEĞERLENDİRDİ
Denizlispor’un ligin ikinci yarısında farklı bir performans gösterdiğini anlatan Uz, “Devre arasında takıma yapılan takviyeler haftalar ilerledikçe meyvesini verdi. Özellikle teknik direktör Fatih Tekke’nin göreve gelişi ile birlikte takım yeniden kimliğini buldu. Üst üste galibiyetler bizi ayakta tutarken, aradığımız özlediğimiz sıralama 29’ncu haftada geldi. Hem oyun olarak hem de skor olarak Denizlispor bu konumda olmaması gerektiğini son 8 haftadır çok net bir şekilde gösteriyor” dedi.

YASAKLARIN KURBANI OLDUK
Sezona transfer yasağı ile başladıklarının altını çizen Başkan Yardımcısı Mehmet Uz, “Ödenmeyen küçük bir meblağ yüzünden gelen transfer yasağının bize faturası çok ağır oldu. Ligde bütün takımlar takviyelerle güçlenirken biz kadromuzu korumakta bile zorlandık. Fireler vererek sezona başladık. Şanssız bir başlangıç yaptık. Son dakikada verdiğimiz puanlar ve aleyhimize hakem hatalarını da düşünürsek sezonun geri kalan kısmı kabus gibiydi. Camiamızda umutlarını kaybedenler olmuştu. Yine de ayakta kalmayı başardık. Şunu net bir şekilde söyleyebilirim ki, sezon başında transfer yasağı sorunumuz olmasa bugün başka şeyler konuşabilirdik. Denizlispor bugün ortaya koyduğu futbolla  şampiyonluk mücadelesi veren takımlardan farklı değil” diye konuştu.

ZİRVENİN KADERİNİ TAYİN ETTİK
Yeşil siyahlıların ligde beklenmedik puan kayıplarının yanı sıra zorlu maçları kazandığına da değinen Başkan Yardımcısı Mehmet Uz, “Ligde ilk 5 içindeki takımların dördünü yendik. Ümraniye Denizli’ye geldiğinde liderdi. Giresun zirve kovalıyordu. Gazişehir ligin en iyi takımlarından biri… Biz bu takımları yenerek zorlu yoldan başarıyı elde ettik. Oyun olarak da rakiplerimze karşı mahkum olmadık. Yaşadığımız talihsizlikler olmasa bugün ligde kalma konusunu değil daha büyük başarıları konuşuyor olabilirdik” dedi. Uz, Denizlispor için tehlikenin geçmediğine de değinerek, “Çok çetin bir lig. Geride kalan 5 maçımız var. Hata yapmamak zorundayız. Bundan sonra maçların zorluk derecesi daha da artacak” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..