REKLAMI GEÇ

YOULA DENİZLİSPOR’DA

YOULA DENİZLİSPOR’DA

Denizlispor uzun zamandır görüştüğü golcü oyuncu Süleyman Youla ile 2.5 yıllığına anlaştı.

/ DENİZLİSPORHABER / 20 Ocak 2010 Çarşamba, 17:49

Denizlispor uzun zamandır görüştüğü golcü oyuncu Süleyman Youla ile 2.5 yıllığına anlaştı. Bonservisi Eskişehir’de olan Youla için bu takıma bir miktar para verildi. Youla kendisini 2.5 yıllığına Denizlispor’lu yapan imzayı kulüp binasında yapılan törende attı. İmza törenine 2.Başkan Hasan Kıbrıslıoğlu ile Asbaşkan Turgay Mersin’de katıldı. 2.Başkan Kıbrıslıoğlu, “Youla, ofansif olarak Denizlispor’a güç katacaktır. Futboluna güveniyoruz. Eskişehirspor’da yaşadığı sorunlar geride kaldı. Artık onun için yeni bir sayfa açıldı. İnsanlar, başarılı olsa da her kurumda mutlu olamayabilir. Umarım, Youla Denizlispor’da mutlu olur ve istediğimiz verimi kendisinden alırız” dedi. Kıbrıslıoğlu, Denizlispor’da transferin bitmediğini, gerekli takviyelerin yapılacağını, bu konuda çalışmalarının sürdüğünü sözlerine ekledi.
29 yaşındaki golcü futbolcu Youla ise, Türkiye’de Gençlerbirliği, Beşiktaş ve Eskişehirspor forması gyidiğini, oynadığı 170 maçta 57 gol attığını söyleyerek, “Denizlispor ile anlaştığım için mutluyum. Artık Eskişehirspor’da yaşadığım sorunlar hakkında konuşmak istemiyorum, geleceğe bakıyorum. Denizlispor’a yararlı olmayı düşünüyorum” dedi. Youla, Belçika’da kendine iyi baktığını ve sürekli idmanını yaptığını sözlerine ekleyerek, “Fenerbahçe maçında oynamak istiyorum. Fizik olarak hazırım. Teknik direktörümüz Hakan Kutlu’ya hazır olduğumu söyleyip, Fenerbahçe maçında forma isteyeceğim” diye konuştu. Youla Denizlispor’da 77 numaralı formayı giyecek.
YOULA KİMDİR?
Souleymane Youla futbola 12 yaşında Olympic de Conakry takımında başladı. Birkaç sezon Afrika liglerinde amatör olarak oynadı. Amatör futbol yaşantısına son verip profesyonelliğe ilk adımını Belçika’nın Lokeren takımında atan Youla, bir sezon bu takımda oynadıktan sonra Belçika’nın Anderlecht ekibine transfer oldu. Anderlecht’de başarılı bir sezon geçiren Gine’li futbolcunun Türkiye serüveni Gençlerbirliği ile başladı. 4 sezon Ankara temsilcisinin formasını giyen Youla, 2005-2006 sezonu başında Beşiktaş’a transfer oldu. Ancak başarılı olamayarak sezon ortasında Fransız kulübü FC Metz’e kiralandı. 2006-2007 sezonu başında ise bonservisi Fransız kulübü Lille’ye verildi. 2008-2009 sezonunda tekrar Türkiye’ye dönen Youla Süper Lig’in takımlarından Eskişehirspor’a bir yıl süre ile kiralandı. Süper Lig’de 2008-2009 sezonun 13 gol attı. Youla 29 Haziran 2009 da bonservisiyle birlikte Eskişehirspor ile 3 yıllık sözleşme imzaladı. Eskişehirspor yönetimi ile sorunlarından dolayı kadro dışı kalan Youla son olarak Denizlispor ile sözleşme imzaladı. Gine Milli Futbol Takımı formasını da giyen Youla, evli ve 1 erkek çocuk babası.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..