REKLAMI GEÇ

YOULA’NIN CEZASI 5 YIL ERTELENDİ

YOULA’NIN CEZASI 5 YIL ERTELENDİ

Eskişehirspor’da oynarken o dönemdeki hocası Rıza Çalımbay’a hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan Youla’ya 2.5 ay hapis cezası çıktı. Ceza 5 yıl ertelendi.

/ DENİZLİSPORHABER / 8 Ekim 2010 Cuma, 18:24

Lisansı çıkınca son 2 haftadır Denizlispor formasıyla maçlara çıkan ve 3 de gol atan Souleymane Youla’ya büyük darbe… Geçen sene Eskişehirspor’da oynarken teknik direktörü Rıza Çalımbay ile girdiği sözlü diyalog Gineli yıldıza pahalıya patladı. Çalımbay’ın, kendisine basın yoluyla hakaret ettiği iddiasıyla şikayetçi olduğu Youla, 2,5 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ceza 5 yıl ertelendi. Eskişehir 3. Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın duruşmasına, Çalımbay’ın avukatları Ayşe Fert Dökmeci ve Erdal Kesebilir ile Youla’nın avukatı Rüstem Özışık katıldı. Hakim, sanık Youla’nın TCK’nın 125/1-2 maddesi gereğince hakaret suçunu sabit buldu ve 2,5 ay hapis cezası verdi. Ceza 5 yıl ertelendi.

300 bin TL’lik tazminat
Bu arada Çalımbay’ın, Youla’dan kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle 300 bin lira talep ettiği manevi tazminat davası da devam ediyor. Çalımbay’ın avukatları, yaptıkları açıklamada, kararın Türk sporundaki ‘etik’ değerler açısından bir başlangıç olduğunu, spor kurumlarındaki hiyerarşi ve disiplin uygulamaları bakımından bu kararın örnek teşkil edeceğini bildirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..