REKLAMI GEÇ

Kızılcabölükspor üvey evlat mı?

Kızılcabölükspor üvey evlat mı?

Kızılcabölükspor’da profesyonel şubeden sorumlu Asbaşkan Halil Tun denizlisporhaber.com’e değerlendirmelerde bulundu.

/ DENİZLİSPORHABER / 30 Nisan 2014 Çarşamba, 11:05

SELAMİ AYDIN / 3. Lig’deki ilk sezonunda beklenenin çok üstünde bir performans sergileyen Kızılcabölükspor, sezon başında ortaya koyduğu iki hedefine de ulaşmakta güçlük çekmedi. Sarı kırmızılı ekip, kalıcı olmak istediği ligde ilk sezonunda orta sıralarda yer almayı başarırken, Türk futboluna yeni isimler de kazandırdı. Başarının arkasında özveri ve ekip çalışması ile birlikte yöneticisinden malzemecisine kadar dört dörtlük bir uyum yatıyor. Tüm süreci Kızılcabölükspor’un görünmez kahramanlarından profesyonel şubeden sorumlu Asbaşkan Halil Tun’a sorduk. İşte Tun’un yanıtları.

SEZON BAŞINDAKİ HEDEFİNİZ NEYDİ?
Asbaşkan Halil Tun:
“Sezon başında iki hedef ortaya koyduk. Öncelikli hedefimiz ligde kalmaktı. Bu ligde kalıcı olmak istiyorsak birden büyük hedefler ortaya koyamazdık. Önce kalıcı olmayı istedik. Bunun yolu da ilk sezonu kayıpsız geçirmektir. Bunu daha ligin bitimine 6 hafta kala başardık. İkinci hedefimiz de Denizli futboluna amatörlerden gelen oyuncuları kazandırmaktı. Bu konuda da başarılı olduğumuzu rahatlıkla söyleyebilirim”

AMATÖRDEN GELEN GENÇLERİN DURUMLARI NE?
Asbaşkan Halil Tun:
“Onlara fırsat tanıdık. Onlar da bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirdi. Tam olarak hazır olduklarını söyleyemem ama büyük gelişim gösterdiler. Bu yıl değilse de gelecek yıl Denizlispor’da oynayabilecek durumda olurlar. Önemsediğimiz konu bu tip gençleri Denizli’de futbola uzun süre hizmet edecek kapasiteye getirmek. Denizli amatöründen üç arkadaşı profesyonel yaptık. Daha önce BAL liginde olmamız dolayısıyla hocalarımızın takip ettiği dört arkadaş daha bulunuyordu. Onları da profesyonel yaptık. Bu çocuklar genç olmalarının yanı sıra karakter sahibi. Kişilikleri gereği takıma uyum sağlamakta zorlanmadılar. Şahsi düşüncem, çirkin bir tabir olacak ama ‘kaşarlanmış’ dediğimiz tipte oyuncularla çalışmamak yönünde…”

DEVRE ARASINI GÖRMEDEN BİR OPERASYON YAPTINIZ, NEDEN?
Asbaşkan Halil Tun;
“Takımda çok genç sporcularımız vardı. Kızılcabölükspor şu anda Türkiye profesyonel ligleri içinde yaş ortalaması en genç takım unvanına sahip. Bu kadar gencin, bu kadar az deneyimin arasında tecrübeli isimlere de ihtiyaç olduğunu düşündük. Sezon başındaki planlamamız bu yöndeydi. 4-5 deneyimli isim transfer ettik. Fakat sezon içinde baktık ki bu arkadaşların, amatörden aldığımız arkadaşlar kadar takıma katkıları yok. Takıma katkı sağlayamadılar. Erken karar verip yollarımızı ayırdık. Bu sayede genç arkadaşlara daha uzun süreler şans verme olanağımız oldu. Bu yönetimin hocalarımız ile aldığı ortak karardı. Sonucunu da aldık”

BU KARAR RİSKLİ DEĞİL MİYDİ?
Asbaşkan Halil Tun:
“Elbette bu karar riskliydi. Diğer yandan görünen köy kılavuz istemez. Bu olabilecekleri önceden gördük ve kararlı davrandık. Genç arkadaşların takıma verebileceklerini idmanlardan biliyorduk. Doğrusu çok da endişelenmedik. Bizi utandırmadılar”

KIZILCABÖLÜKSPOR BİRAZ YALNIZ BIRAKILDI DENİLEBİLİR Mİ?
Asbaşkan Halil Tun:
“Denizli bu takıma sahip çıktı mı, destek oluyor mu derseniz, tam anlamıyla olmadı. Profesyonellikte mücadele etmek, orada kalıcı olmak çok zor. Arkanızda belediye gibi bir kurum, yada maddi olarak güçlü firmalar olmadığı sürece ayakta kalmanız inanılmaz zor. Denizli Belediyesi bize ulaşımımız konusunda büyük katkı sağladı. Belki Denizli’den biraz daha destek görseydik, biraz daha imkan sağlansaydı durumumuz çok daha farklı olurdu. Özellikle tesis anlamında destek göremedik. Bunun sıkıntısını sezon boyunca yaşadık”

DENİZLİ’DEN BEKLENTİNİZ NE?
Asbaşkan Halil Tun:
“Denizlispor bizim göz bebeğimiz. Arkasından bir Denizli BBSK’müz var. Biz en azından Belediyespor’un yarı imkanlarına sahip olabilsek istiyoruz. Bunu sadece maddi olarak söylemiyoruz. Manevi desteğe de ihtiyacımız var. Tesis giderleri bizim belimizi büküyor. Geçen sezon amatörden geldiğimiz için, tesis sorunu büyük sıkıntı yarattı. Bu yılı atlattık ama önümüzdeki sezon aynı sıkıntılar yaşanacak. Tesisleşme konusunda destek görürsek, çok farklı bir yere geliriz”

 

OYUNCULARINIZ TAKİP EDİLİP İZLENİYOR MU?
Asbaşkan Halil Tun:
“Süper Lig, PTT 1. Lig ve 3. Lig’in yüksek bütçeli kulüplerinden oyuncularımızın sürekli takip edildiğini hatta bir kısım kulüplerin bizle temasa geçtiklerini biliyoruz. Menajerler, izleme komiteleri sürekli bizim maçlarımızı takip ediyor. Bunda oyuncularımızın kendini göstermesinin yanı sıra genç bir takım olmamızın da etkisi var.

Salihli Belediyespor’dan aldığımız Çağlayan ve Hasan, İl Özel İdaresi’nden aldığımız Burak, Bereketli’den aldığımız Sedat, Denizlispor A2’den aldığımız Asil Kaan, Mustafa Tahran izlenen ve takip edilen oyuncular. Gelecek sezon da bu çocuklarla birlikte olmak isteriz. Bizim oyuncularımızın izlenmesi, istenmesi güzel bir şey. Kızılcabölükspor’un kulüp olarak önceliği Denizlispor’a oyuncu vermek”

TUGAY’I ALMAK RİSK DEĞİL MİYDİ?
Asbaşkan Halil Tun:
“Tugay biliyorsunuz Denizlispor altyapısı olan bir futbolcu. Ciddi sıkıntılar yaşadı. Ofspor’a mallığına verilmişti. Sakatlık sorunları nedeniyle forma giyemedi, istediği süreyi alamadı. Biz onun iyi bir futbolcu olduğunu zaten biliyorduk. Fakat son durumu net değildi. Belki de sakatlığı bize transferinin gerçekleşmesine olanak sağladı. Ona güvendik ve kadromuza kattık. İkinci bir şans bulmuş oldu. Bu fırsatı çok iyi değerlendirdi. Milli takıma çağırıldı. Önümüzdeki yıl onu elimizde tutabilirsek, kendimizi çok şanslı sayarız”

GELECEK SEZON HEDEFİNİZ NEDİR?
Asbaşkan Halil Tun: “Büyük ve iddialı hedefler ortaya koymak, dar bütçeli bir kulüp için doğru değil. Bizim öncelikli hedefimiz Denizli futboluna hizmet edecek amatör gençleri profesyonelliğe kazandırmak. Kızılcabölükspor bu kentin evlatları için bir şans kapısıdır. Onu her çocuğumuza sonuna kadar açıyoruz. Burada yetişen futbolcuların kentin lokomotif takımı Denizlispor’a hizmet etmelerini istiyoruz. Lig için ise kalıcı olma hedefimiz devam ediyor. Bu sezon biraz daha üst basamaklarda olmak istiyoruz”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..