REKLAMI GEÇ

LİGDE 7 SEZONUN EN UMUTSUZ KIZILCABÖLÜKSPOR’U

LİGDE 7 SEZONUN EN UMUTSUZ KIZILCABÖLÜKSPOR’U

Adını finallere yazdıran Kızılcabölükspor, profesyonel liglerde en kötü başlangıçlarından birini yaptı. Sarı kırmızılılar 8’nci haftalar değerlendirildiğinde 7 sezonun en kötü ikinci performansını gösterdi.

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 14 Ekim 2019 Pazartesi, 10:01

Denizli’nin 3. Lig’deki tek temsilcisi Kızılcabölükspor eski günlerini mumla arıyor. Her sezon mütevazi bir bütçe oluşturarak, yüksek maliyetli takım kurmaktan kaçınan buna karşın önemli başarılar elde eden sarı kırmızılılar bu sezon genç ağırlıklı bir kadro oluşturdu.

Maliyetlerin artması buna karşın gelirlerin düşmesi nedeniyle takımın bütçesini daha da aşağı çeken yönetim umudunu genç futbolculara bağladı.

Sarı kırmızılılar bu sezon lige iyi bir başlangıç yapamazken özellikle iç saha maçlarında ortaya koyduğu performansla eski günlerini aratır oldu.

2012-2013 sezonunda BAL ligi şampiyonu olarak adını profesyonel lige yazdıran Tavas’ın mahalle takımı geride kalan sezonlarda beklenmeyecek başarıların altına imza atmıştı. Mekik 8’nci haftalar itibariyle geride kalan 7 sezon içinde en kötü ikinci sezonunu geçiyor.

Sarı kırmızılılar ilmk kez 3. Lig’de mücadele ettiği 2013-2014 sezonunun 8’nci haftasında 13 puan toplamış ve sıralamada 8’nci basamakta yer almıştı. 2014-2015 sezonunda ise aynı hafta 10 puanla 12’nci basamakta yer almayı başarmıştı.

Lige ısınan sarı kırmızılılar

2015-2016 sezonunun 8’nci haftasını 13 puanla 6’ncı sırada geçirirken sezon sonunda play-off finali oynamış Zonguldak Kömürspor’a 2-1 kaybederek 2. Lig’in kapısından dönmüştü.

2016-2017 sezonunda profesyonel lig kariyerinin en kötü başlangıcını yapan Mekik 8’nci hafta sonunda 7 puan toplayabilmiş ve 17’nci basamakta yer almıştı. Daha sonra önemli bir gelişme kaydeden sarı kırmızılılar ligi 52 puanla 7’nci basamakta bitirmiş Türkiye Kupası’nda gruplara kalarak önemli süper lig ekiplerini Denizli’ye getirmişti.

2017-2018 sezonunda ise 8’nci haftayı 15 puanla 3. basamakta geçiren Kızılcabölükspor sezon sonunda play-off finaline kadar yükselmiş bu kez Tarsus İdman Yurdu’na tek golle boyun eğerek yine 2. Lig kapısından dönmüştü.

Geçen sezon 8’nci haftayı 5’nci basamakta 13 puanla geçiren Mekik, sezon sonunda play-off yarı finalinde Esenler Erokspor’a elenmişti.

Kızılcabölükspor bu sezon 8’nci hafta sonunda 9 puan topladı ve 14’ncü basamakta yer alıyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..