REKLAMI GEÇ

Mekik O’na minnettar

Mekik O’na minnettar

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Kızılcabölükspor’un kronikleşen stat sorununa el attı. Mekik yeni sezonda evinde oynayacak.

Selami Aydın / DENİZLİSPORHABER / 18 Mart 2015 Çarşamba, 13:18

Spor Toto 3. Lig’de mücadele eden Kızılcabölükspor’un göçebe hayatı sürmesine neden olan stat problemi ortadan kalkıyor. Sarı kırmızılı camiaya müjde Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’dan geldi. Zolan,Mekiğin evini baştan sona yenileyecek ve yeni sezona yetiştirecek.

KENDİ SAHASINDA OYNAYAMIYORDU
Kızılcabölükspor’un 3. Lig’e yükselme serüveninin en önemli duraklarından biri olan Kızılcabölük Stadı, sarı kırmızılıların pek çok önemli zaferine ev sahipliği yaptıktan sonra iki sezondur terk edildi ve alt yapı takımlarına tahsis edildi. 3. Lig maçlarının oynanabileceği kriterlere sahip olmayan statta hakem soyunma odaları, takım soyunma odaları, toplantı odaları, tribün ve stadı dışarıdan ayıran çevrili alan bulunmuyor. Kızılcabölükspor bu nedenle maçlarının bir kısmını iki sezondur Tavas İlçe Stadı’nda oynadı. Fakat Tavas Stadı’nın da kriterlere tam olarak uygun olmaması beraberinde pek çok problem getirdi. Ayrıca ilçe stadına amatör maçların da veriliyor olması nedeniyle Kızılcabölükspor çakışan maç günü saatleri nedeniyle sıklıkla zor durumda kalıyordu.

DOĞAN SEYFİ VE DENİZLİ ATATÜRK’Ü KULLANIYORLAR
Geçen sezonun ilk yarısında Doğan Seyfi Atlı Stadı’nı kullanan Kızılcabölükspor, 6 maçın ardından Tavas İlçe Stadı’nda sezonu tamamladı. Bu sezon yine ilçe stadında başlayan Kızılcabölükspor ligin ikinci yarısındaki maçları Doğan Seyfi Atlı ve Denizli Atatürk statlarında oynama kararı aldı. Bu sezonu yine göçebe gibi geçiren sarı kırmızılılar çalışmalarını ise suni zemine sahip olan Şirinköy Stadı’nda sürdürüyor. Kızılcabölük Stadı’nın da suni zemine sahip olması takım için önemli bir avantaj oluşturuyor.

BAŞKAN ZOLAN DURUMA EL ATTI
Kızılcabölükspor cephesinden yeni stat için sık sık talep gören Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan kronikleşen stat sorununa nokta koymaya hazırlanıyor. Statta incelemeler yaptıran Zolan daha sonra teknik ekibinden projelendirme çalışması istedi. Yapılan çalışmalarda bölgeye en uygun proje belirlendi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a sunuldu.

ZOLAN: STANDARTLARA UYACAK
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan proje çalışmalarında sona gelindiğini söyledi. Zolan stadın eğer bir engel çıkmazsa kısa süre içinde yapımına başlanacağı müjdesini verirken, “Tamamı Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen ve giderleri karşılaşacak olan Kızılcabölük Stadı’nın yeni sezona yetiştirilmesini istiyoruz. Orada böyle bir tesise ihtiyaç vardı. Stadın zeminine ilişkin bir çalışma yapmamıza gerek olmayacak. Mevcut sahada soyunma odaları, tribünler, sosyal tesisler gibi eksikleri gidereceğiz. Stadın çevresi kapalı hale getirilecek. Türkiye Futbol Federasyonu’nun istediği standartlara uygun bir stat haline dönüşecek. Kızılcabölüksporumuz da kendi evinde rahatlıkla maç yapabilecek” diye konuştu.

DURAN: EMEĞE GEÇEN HERKESE MİNNETTARIZ
Kızılcabölükspor’un uzun süredir saha problemi yaşadığını söyleyen Kızılcabölükspor Başkanı Osman Duran, “Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan bize özellikle ulaşım başta olmak üzere pek çok destekte bulundu. Şimdi de stat sorunumuzu çözüyor. Kendisine ve emeği geçen herkese minnettarız. Ben stat projesini gördüm. Çok güzel bir proje hazırlanmış.  Yeni sezona yetişmesi planlanıyor. Çok güzel bir stadımız olacak. denizli’deki maçlarımıza gelemeyen taraftarlarımız artık rahatlıkla maçlarımıza gelebilecek. Özellikle Kızılcabölük ve çevre köylerinden hatta Tavas’tan takımımızı desteklemeye gelmek isteyenler var. Mesafe nedeniyle gelemiyorlar, artık gelebilecekler” diye konuştu. Duran takımın kendi evinde çok daha etkili olacağını söylerken, “Kızılcabölük ligdeki her takım için çok korkulan bir deplasman haline gelecek” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..
 

Hasan Atalar   -  Bağlantı 19 Mart 2015, 18:24

Başkan daha Denizliye verdiğin Stad sözünü yerine getir.!yalan oldu.

hakan   -  Bağlantı 18 Mart 2015, 17:31

Denizlispordan umut kesilince yeni stadyum projesinide rafa kaldırdılar anlaşılan.küçük projelerle günü geçiştirmeye başladılar.hayırlısı diyelim.