REKLAMI GEÇ

Balığı tut ödülü kap

Balığı tut ödülü kap

Denizli Olta Balıkçıları ve Su Ürünlerini Koruma Derneği, Gökpınar Göleti’ndeki ‘İsrail Sazanı’ olarak bilinen istilacı türe karşı avla mücadele başlattı. Yapılacak yarışmada katılımcılara hediyeler dağıtılacak.

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 19 Mayıs 2016 Perşembe, 11:40

Denizli Olta Balıkçıları ve Su Ürünlerini Koruma Derneği (DENOLDER), Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün desteği ile İsrail sazanına (Carassius) karşı mücadele başlattı.

Denizli’de ilk kez istilacı türe karşı yarışma başlatan DENOLDER, olta balıkçılarının katılımını bekliyor.

4-5 HAZİRAN’DA YARIŞILACAK
Yarışma Recep Yazıcıoğlu Gökpınar Göleti’nde yapılacak. İç sularda av yasaklarının kalmasının ardından 4-5 Haziran tarihlerinde başlayacak yarışmaya katılımcılar ikişer kişiden oluşan takımlar halinde katılabilecek. Yarışmaya katılmak isteyenler DENOLDER’in Saraylar Mahallesi 507 Sokak’taki dernek binasına müracaatte bulunabilecek.

EN ÇOK BALIĞI TUTAN KAZANACAK
100 takımın katılması planlanan yarışmaya T.C. vatandaşı herkes katılabilecek. Yarışmacılar toplamda üç iğneden oluşan iki takım kullanabilecek. Yem sınırlaması bulunmayan yarışmada kilo olarak en çok israil sazanı tutan takım yarışmanın galibi ilan edilecek.  Yarışlar 4 Haziran günü öğle 12:00’de başlayıp 5 Haziran günü 12:00’de sona erecek.

BALIKÇININ ÖDÜLÜ YEPYENİ TAKIMLAR
Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin yemek ikramı ile destek olacağı etkinlikte Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü de uzmanları ile hakemlik yapacak.Yarışmada birinci olan takıma DAM Stell Pover tam olta takımı hediye edilecek. İkinci olan takım Surf olta takımı üçüncü takım ise Dime Onliner olta takımı kazanacak.  Yarışma sonunda katılımcılar arasında çekilişle av malzemeleri, olta takımı, makine ve kamış hediye edilecek.

AMAÇ İSTİLACI TÜRÜ YOK ETMEK
Türkiye’de iç sularda bilinçsiz salımlar nedeniyle pek çok istilacı türün mevcut olduğunu söyleyen DENOLDER Başkanı Halil İbrahim Kartlı; “Bu yarışma ile bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. İstilacı türlere karşı hem amatör avcıların bilincini artırmak hemde yetkililere mesaj ulaştırmak istiyoruz” diye konuştu.  DENOLDER olarak amaçlarının sürdürülebilir avcılık olduğunun da altını çizen Kartlı, “Amatör avcıların dört yılda bir yenilenen sirkülere uymaları son derece önemli. Avlaklarını korumaları, türlerin devamını sağlamak adına hareket etmeleri ve gelecekte çocuklarına da bu güzel hobiyi yapma olanağı tanımaları gerektiğini hatırlatmak istiyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..
 

ibram   -  Bağlantı 19 Mayıs 2016, 14:08

bu nerden çıktı ilk defa duydum 🙂 iyi güzel bir çalışma ama kim atmış oraya o sazanı birde O GÖLETTE-DENİZLİ TİMSAHI VARDI O NE OLDU..!! HABER SİTELERİN DE HABER OLARAK YER ALMIŞTI DENİZLİMİZDE