REKLAMI GEÇ

Başkan Örki’den yanlı haberlere sert tepki: Ahlaksız çamur atma zihniyetiyle mücadele edeceğim

Başkan Örki’den yanlı haberlere sert tepki: Ahlaksız çamur atma zihniyetiyle mücadele edeceğim

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki’nin ödül töreninin çarpıtılarak kadın mimarlara ödül vermediği yönündeki yanlı haberlere tepki gösterdi. Görüntünün kesilerek servis edilmesi; art niyet göstergesi olarak algılanırken, Başkan Örki, “Bu ahlaksız çamur atma zihniyetine karşı tüm yasal haklarımı kullanacağım” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 18 Haziran 2022 Cumartesi, 16:25

Denizli’nin önde gelen sivil toplum kuruluşlarından Denizli Genç İş İnsanları Derneği’nin 20109’dan bu yana düzenlediği Pamukkale Köyü DEGİAD Fikir Projesi’nin ödül töreni geçtiğimiz akşam yapıldı. Pamukkale için mimarların proje ürettiği yarışmada dereceye girenler ödüllerini, DEGİAD binasındaki törenle aldı.

TÖRENDE ASLINDA NE OLDU?

Birinci ekibin ödülünü Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan verirken, ikinci ekibin ödülünü vermek için Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki sahneye davet edildi, bu sırada ödül alacak ekip de anons edildi. Sunucu, önce kadın mimarlar Ece Gizem Şimşek ile Güncesu Yücel’in ismini okudu, sonra da erkek mimarların ismini anons etti. Mimarlar isim sırasına göre sahneye çıkarken, ödülleri tutmakla görevli hostes, mimarlar Şimşek ve Yücel’in ödüllerini ellerine tutuşturdu ama erkek mimarlar için aynı şeyi yapmadı. Pamukkale Belediye Başkanı Örki sahnenin konumu gereği mimarların ödüllerini verdi, fotoğraf çekimi sonrası Örki, kadın mimarların da ekibe dahil olduğunu fark edince yanlarına gidip ellerini sıkarak tebrik etti.

GÖRÜNTÜLER MONTAJLANIP SERVİS EDİLDİ

Ödül törenini canlı yayımlayan bir internet sitesinin youtube kanalından alınan ve ekip ve başkanın fotoğraf çekimine kadar olan kısmı kesilerek montajlanan görüntü, hızla servis edildi. Bazı haber siteleri ve televizyonlar, Başkan Örki’nin cinsiyetçi yaklaşım göstererek kadın mimarlara ödül vermediğini, bunun için tören programının bile değiştirildiğini ileri sürdü. Haberin kaynağı olarak da montajlanmış görüntüyü kullandı.

DEGİAD’DAN SERT TEPKİ

Bu yaklaşım, hem 2019’dan bu yana yarışmayı düzenleyerek kente hizmet eden DEGİAD’dan hem de Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki’den sert tepki gördü.

DEGİAD Yönetim Kurulu Üyesi Halit Coza, bu yaklaşımın kendilerini derinden üzdüğünü ve yönetim kurulunun acilen toplandığını söyledi. Coza, “Ortada kesinlikle bir yanlış anlaşılma var. Hostes arkadaşların hatasından kaynaklanan bir durum oldu. Zaten sonrasında sayın başkan Avni Örki, gidip mimar arkadaşlarımızın ellerini de sıktı. Bunlar da görüntülerde görülebiliyor” dedi.

BAŞKAN ÖRKİ: AHLAKSIZ ÇAMUR ATMA ZİHNİYETİYLE MÜCADELE DEVAM EDECEĞİM

Haberlerin ardından, sosyal medya hesapları üzerinden açıklama yapan Başkan Örki, olaya sert tepki gösterdi ve yasal haklarını kullanacağını söyledi, “DEGİAD tarafından düzenlenen programda kadın mimarlara ödül vermeyi reddedip, ellerini sıkmadığım; sadece erkek mimarlara ödül verip onlarla el sıkıştığım yönündeki iddialar gerçek dışı olup, bu ahlaksız çamur atma zihniyetine karşı tüm yasal haklarımı kullanacağım” dedi.

‘ALLAH VAR GAM YOK’

Siyaset anlayışında ayrıştırma bulunmadığını belirten Başkan Örki, “Evet, imam hatip lisesi mezunuyum ve bununla da gurur duyuyorum. Sosyal medya trolleri şunu çok iyi bilsinler ki, bizim siyaset anlayışımızda hiçbir zaman ayrıştırma olmadı, olamaz. Bu kötü, alçak zihniyetle bundan önce olduğu gibi bundan sonra da mücadele etmeye devam edeceğim. Zavallı alçaklar şunu çok iyi bilsinler ki, bu iftira ve çamurlarla bir adım ileriye gidemez, bizi millete hizmet etme yolunda bir adım bile geriye döndüremezler. Allah var gam yok” diye konuştu.

<blockquote class=”twitter-tweet”><p lang=”tr” dir=”ltr”>Görüldüğü üzere, DEGİAD tarafından düzenlenen programda kadın mimarlara ödül vermeyi reddedip,ellerini sıkmadığım;sadece erkek mimarlara ödül verip onlarla el sıkıştığım yönündeki iddialar gerçek dışı olup,bu ahlaksız çamur atma zihniyetine karşı tüm yasal haklarımı kullanacağım. <a href=”https://t.co/JjfFcxbcYb”>pic.twitter.com/JjfFcxbcYb</a></p>&mdash; Avni ÖRKİ 🇹🇷 (@AvniOrki) <a href=”https://twitter.com/AvniOrki/status/1538139849584164866?ref_src=twsrc%5Etfw”>June 18, 2022</a></blockquote> <script async src=”https://platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8″></script>

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..