REKLAMI GEÇ

BİLARDO ARTIK OKUL SPORLARINDA

BİLARDO ARTIK OKUL SPORLARINDA

Türkiye Bilardo Federasyonu’nun çabaları sayesinde bilardo ilk kez bu yıl Okul Sporları Federasyonu branşları arasına girdi. Denizli’de ilk müsabakalar gerçekleşti. 8 topta ilk şampiyonlar belli oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 19 Mart 2019 Salı, 15:57

Okul sporlarında bu yıl ilk kez bilardo branşı da yer aldı. Türkiye Bilardo Federasyonu’nun talep ve çabaları ile etkinlik takvimine dahil edilen bilardo, öğrenciler için okulu asma gerekçesi olmaktan çıktı.
Denizli’de ilk müsabakalar Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortak organizasyonunda gerçekleşti. Okullararası Gençler 8 Top Bilardo İl Birinciliği müsabakalarına Stecca Bilardo Salonu ev sahipliği yaptı. Turnuvaya 3 okuldan 25 sporcu katıldı. Turnuvaya Türk Eğitim Vakfı Anadolu Lisesi, Anafartalar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Yaşar Kımıl Fen Lisesi’nden 25 sporcu ıstakalarla hünerlerini gösterdi

Turnuvaya toplam 7 kız öğrencinin katılması kızlarda şampiyonların hemen belirlenmesini sağladı. Yapılan müsabakalar sonunda Anafartalar Mesleki ve Teknik AL öğrencisi Beyza Der şampiyon olurken aynı okuldan arkadaşı Elif Sude Yaşar ikinci olmayı başardı. TEV Anadolu Lisesi öğrencisi Peri Rana Eşki ise üçüncü oldu.  17 sporcunun yarıştığı erkeklerde ise müsabakalar sürüyor.

 SELÇUK: AMAÇ BİLARDO SPORUNU YAYGINLAŞTIRMAK
Kendisi de bir eğitimci olan Bilardo İl Temsilcisi Mehmet Selçuk bilardonun okul sporlarında yer almasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Selçuk; “Ocak ayında 3 bant bilardo şampiyonasını düzenlemiştik. Şimdide Bilardo Federasyon Başkanı Ersan Ercan’ın gayretleriyle, Milli Eğitim Bakalanlığı’yla yapılan görüşmeler sonucunda bilardo sporu okul sporlarına dahil edildi. Bu yılda bir ilki yaşıyoruz. Şu anda katılım az gibi görünse de önümüzdeki yıllarda daha fazla olacaktır. 3 gündür burada turnuva devam ediyor. Buraya kadar gelen ve turnuvaya katılanlara teşekkür ediyorum. Dereceye giren sporcularımız Türkiye Şampiyonası’na katılacak. Gençlerimizi spora yönlendirmek istiyoruz. Biz buna hareketli canlı satranç diyoruz. Umarım bilardo sporu gelişmeye devam eder. Öğrencilerimiz burada kaynaştı yeni dostluklar kuruldu. Kendi aralarında maçlar yaptılar. Güzel bir turnuva oldu. Futbolun, basketbolun popüler olduğu bir dünyada artık bilardoda söz sahibi olacak. Olimpiyatlarda da artık olacak. Umarım çok destek olur.  Gençlerimiz umdukları yerlere gelirler” dedi.

SPORCULARDAN ÇAĞRI
Turnuvada kızlarda 1. olmayı başaran Anafartalar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10 sınıf öğrencisi Beyza Der, “ Benim için çok iyi oldu. Okulda da çalışıyorduk. Güzel bir duygu… Normalde bilardo oynamayı bilmiyordum. Herkesin oynamasını isterim” dedi. 2. Olmayı başaran 9. Sınıf öğrencisi Elif Sude Yaşar’da, “Öğrenciler yapabileceklerine inanıyorsa bence yapsınlar. Bilardo; futbol, hentbol ve basketbol gibi bir spor.  Okul sporlarına girmesi iyi oldu” diye konuştu.

Turnuvaya katılan ve görüşlerini bildiren Yaşar Kımıl Fen Lisesi 12. Sınıf öğrencisi Berkant Gönül ise, “Bu sene ilk defa düzenleniyormuş. Diğer sporları da yapıyordum ama bilardo masa sporu olduğu için biraz daha kontrol gerektiriyor. Bence güzel oldu. Kafa dağıtmamızı sağladı. Farklı okullardan arkadaşlarla tanıştık. 9. sınıfa kadar oynamamıştım. 4. senemde turnuvaya katılıyorum. Herkese tavsiye ederim” diyerek düşüncelerini paylaştı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..