REKLAMI GEÇ

BULDAN’DA SERT HAMLELER

BULDAN’DA SERT HAMLELER

Buldan ulusal çapta büyük bir organizasyona ev sahipliği yapıyor. Buldan’da başlayan Türkiye Satranç Şampiyonası’nda maçlar kıyasıya geçerken, ilk tur mücadelesi tamamlandı.

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 3 Kasım 2014 Pazartesi, 18:08

2013-2014 etkinlik dönemi Türkiye Gençler Şampiyonu, 2013-2014 etkinlik dönemi Türkiye Kadınlar Şampiyonu, 2012-2013 etkinlik dönemi Türkiye Şampiyonu olmak üzere 14 sporcunun katıldığı Türkiye Satranç Şampiyonası, Buldan’da hafta sonu başladı.

İŞTE SONUÇLAR
15 gün sürecek olan Türkiye Şampiyonası ilgiyle izlenirken, organizasyon satranç dünyasında gözlerin Buldan’a çevrilmesini sağladı. Türkiye Satranç Federasyonu, sayfasından maçların tek tek analizini yaptı. Buldan’da ilk turun sonuçları ve maç analizleri şöyle:

Mert Yılmazyerli 0 – 1 Burak Fırat
Burak Fırat açılışta g6-e5 fikri ile kötü pozisyona girse de Mert Yılmazyerli zaman açısından da önde olmasına rağmen avantaj sağlayamayıp maçtan mağlup ayrıldı.

Mert Erdoğdu 1 – 0 Oğulcan Kanmazalp
Oğulcan Kanmazalp dengeli pozisyonda giderken beyazların taktik imkanını (25…Vg6 ya oynayabileceğini düşünerek girdiği varyanta Ae7 beyneli) kaçırdığı için zaman sıkışmasına girdikten sonra karşılaşmadan puansız ayrıldı.

Emre Demircioğlu ½ – ½ Umut Atakişi
Açılıştan karışık ve sert bir pozisyon ile çıkan Emre Demircioğlu ve Umut Atakişi, Emre’nin Fa6 hamlesi ile pozisyon eşitlendi. Taş sadeleştirmeleri ile maç beraberlik ile sonuçlandı.

Serkan Soysal 1 – 0 Babageldi Annaberdiyev
Açılışta ana varyanttan kaçınan Babageldi Annaberdiyev ilerleyen hamlelerde zor konum ile karşılaştı. f5 hamlesi ile eşitlik sağlayabilecekken riskli bir devam yoluna girerek zaman sıkışması yaşayıp Serkan Soysal’a taş fedası ile maçtan mağlup ayrıldı.

Mustafa Yılmaz ½ – ½ Betül Cemre Yıldız
Oyun ortasından sonra hafif üstünlüğünü materyal avantajına çevirmek isteyip a7 piyonunu alan Mustafa Yılmaz, Betül Cemre Yıldız’ın tek hamle h5i bulması ile konum belirsizleşti. Zaman sıkışmasına giren sporcular oyun sonunda masadan eşitlikle ayrıldılar.

Volkan Sevgi 0 – 1 Aleksander İpatov
Carokann açılıştan sonra Alexander İpatov e5 oynayarak hafif üstün pozisyona geçti. Merkezi kaybeden Volkan Sevgi güçlü rakibi İpatov’a karşı masadan puansız ayrıldı.

Cemil Can Ali Marandi 1 – 0 Yulia Gökbulut
Ters taraflı roklardan kaynaklı keskin bir konum elde edildi. İki tarafta taşları olması gereken karelere çıktıktan sonra Cemil Can Ali Marandi, Yulia Gökbulut’un 21… e5 hamlesine 22. f5 ile karşılık vererek merkezi kapattı ve şah kanadı atağı ile maçtan galip ayrıldı.

15 KASIM’A KADAR HEYECAN

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, maçları kaçırmamaya özen gösterirken, mücadele 15 Kasım’a kadar devam edecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..