REKLAMI GEÇ

Cami imamı oymakbaşı oldu

Cami imamı oymakbaşı oldu

Camide babaları doğada evlatlarını saygılı bireylere dönüştürüyor…

/ DENİZLİSPORHABER / 15 Ocak 2014 Çarşamba, 11:45

Serinhisar’a bağlı Kocapınar Köyü imamı katıldığı sınavı geçerek Denizli’nin ilk oymakbaşı imamamı oldu. Köyde kurduğu Asil Gençlik İzcilik ve Spor Kulübü ile çocukların doğa ile barışık ve saygılı bireyler olmaları için çabalayan imam Tevfik Yaşar, Aladağ’daki 10 günlük izcilik kampının ardından yapılan sınavdan alnının akıyla çıktı.

FULARINI TEMSİLCİ TAKTI
Ülke genelinde 160 izcinin oymakbaşı olmak için girdiği sınavdan başarı ile çıkan imam Yaşar’a oymakbaşı fuları törenle takıldı. Karahayıt’taki izcilik kampı sırasında yapılan törende İzcilik Federasyonu Denizli Temsilcisi Serhan Özyılmaz tarafından fuları takılan imam Yaşar, “Doğayı çok seviyorum. Bu nedenle izcilik faaliyetlerine büyük önem veriyorum. Beş yıldan bu yana izcilik benim hayatımın bir parçası oldu. Son üç yılında kurduğum kulüp ile izciliğe profesyonel yaklaştım. Şimdiki hedefim 36 öğrencim ile birlikte kendi oymağımı kurmak” dedi.

SAYGILI BİREYLER YETİŞTİRECEĞİM
İnsanların doğa ile mücadele etmeyip onunla birlikte yaşaması gerektiğini savunan Yaşar; “İzcilik kişilerin gelişmesinde, doğaya olan bakışlarında, spor anlayışında ve daha pek çok alanda olumlu izler bırakır. Bu nedenle çocuklarımızın izcilik faaliyetlerine katılmaları ve çevrelerine saygılı bireyler olmaları için elimden geleni yapıyorum. Namaz saatlerinin dışında neredeyse günlerimin tamamını bu işe ayırıyorum” diye konuştu.

KAYNAK: acipayamgazetesi.com

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..