REKLAMI GEÇ

Denizlili işadamı çocuklar için koştu

Denizlili işadamı çocuklar için koştu

Denizli’nin akademisyen işadamlarından İsa Dal, İstanbul Maratonu’na bu kez geleceğin bilim kahramanları için katıldı. Daha önce WWF için koşan Dal, bu yıl 12 öğrencinin geleceğine ışık tuttu.

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 14 Kasım 2019 Perşembe, 11:33

Denizlili tekstilci işadamı, DETGİS eski Başkanı ve Haliç Üniversitesi Tekstil Moda Tasarım Bölümü Öğretim Görevlisi İsa Dal, İstanbul Maratonu’nda bu kez çocukların bilimle tanışması için koştu.

Daha önce 4 kez doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF)’nın Doğa Öncüleri Projesi kapsamında ter döken ve topladığı bağışlarla maddi durumu yeterli olmayan öğrencilerin bu programın bir parçası olmasını sağlayan Dal, geçtiğimiz günlerde gerçekleşen maratonda bu kez kızı Deniz İlkay Dal ile birlikte ter döktü.

Özellikle çocuklar için gerçekleştirilen organizasyonların bir parçası olmaya özen gösteren Denizlili işadamı Dal bu yılki koşusunu Bilim Kahramanları Derneği’nin çocuklara yönelik programı için yaptı.

42K KOŞTU MADALYA SAHİBİ OLDU
“İstanbul Senin, Durma Koş” sloganı ile gerçekleşen 41. İstanbul Maratonu bu yıl da üç farklı kategoride gerçekleşti. Halk Koşusu ve 15 Kilometrelik koşular organizatörler tarafından ‘maraton’ kategorisinde değerlendirilmezken 42 kilometrelik parkur etkinliğe adını veren yarışın kendisi oldu. Maratona katılan koşucular 6 saat içinde parkuru tamamlamaları durumunda madalya ile ödüllendirildi. Sporcu kimliği ile de öne çıkan Denizlili işadamı İsa Dal, 42 kilometrelik parkuru 4,5 saatte tamamlayarak madalyaya hak kazandı.

NİSAN AYINDAN BU YANA HAZIRLANIYORDU
Ana dalı triatlon olan Denizlili işadamı İsa Dal, İstanbul Maratonu için çalışmaları Nisan ayında başladı. Hazırlıklarını büyük bir ciddiyetle sürdüren Dal’ın maratona kadar 900 kilometre koşu antrenmanı yaptığı öğrenildi. Dal bu süre zarfında 3 bin kilometrelik bisiklet ve 50 kilometrelik de yüzme antrenmanı gerçekleştirdi. Denizlili akademisyen işadamı önümüzdeki yıllarda Ironman yarışlarında da boy göstermek istiyor.

GENÇ ÖĞRENCİLERİ BİLİMLE BULUŞTURMAK İSTİYORUZ
41’nci İstanbul Maratonu’nu zorlanmadan tamamlayan Dal, denizlihaber.com’a yaptığı değerlendirmede, “Hedefim zorlanmadan, yavaş bir tempo ile parkunu tamamlamak sağlıklı bir şekilde finişi görmekti. Bunu gerçekleştirdim. Bu yıl Bilim Kahramanları Derneği adına koştum. Anadolu’da maddi imkanı olmayan öğrencilerin bilimle buluşmasını sağlayacak bir program yürütülüyor. Farkındalık sağlamayı hedefledim” diye konuştu. Yaptığı koşu ile 12 bağışçıya ulaşan Dal, “Önemli olan insanları, görmesi, duyması farkında olması ve çocuklarımıza sahip çıkması. İmkanı olmayan çocukların bilimle buluşmasına olanak tanıyan Bilim Kahramanları Derneği’nin gerçekleştirdiği kamplar öğrencilerin geleceğe umutla bakmasını sağlıyor. Bunun bir parçası olmak güzel” diye konuştu.

KIZI DENİZ İLKAY DA WWF ADINA KOŞTU
İşadamı İsa Dal’ın Boğaziçi Üniversitesi’nde öğrenim gören kızı 22 yaşındaki Deniz İlkay Dal da maratonda babası ile birlikte ter döktü. Deniz İlkay maratona, çocuklara doğa sevgisini aşılama ve doğayı koruma programları yürüten Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) adına koştu. Deniz İlkay Dal’ın daha önce de vakıf bünyesinde gönüllü çalıştığı ve faaliyetlerinde yer aldığı öğrenildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..