REKLAMI GEÇ

DENOLDER’in misina ağ isyanı

DENOLDER’in misina ağ isyanı

Önümüzdeki dört yılı kapsayan yeni sirkülerde misina ağların serbest bırakılması avcıları isyan ettirdi.

Selami Aydın / DENİZLİSPORHABER / 24 Ekim 2016 Pazartesi, 12:48

Türkiye’de hem denizlerde hem de iç sularda su ürünlerinin avcılığını düzenleyen ve 1 Eylül 2016 ile 31 Ağustos 2020 tarihlerini kapsayan tebliğler resmi gazetede yayınlandı. Yeni düzenleme; pek çok mahalli çevre dernekleri ile sürdürülebilir avcılıktan yana olan balık avı derneklerini isyan ettirdi. Tebliğde belirtilen dönem içinde misina ağa izin verilirken bazı balık türleri için boy sınırlamasının aşağı çekilmesi de tepki çekti.

Denizli’de amatör ve sportif balıkçılığını destekleyen DENOLDER (Denizli Amatör Sportif Olta Balıkçıları ve Su Ürünlerini Koruma Derneği) de yeni tebliğe isyan etti.

ASOF (Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu) tarafından tebliğin bazı maddeleri için yürütmeyi durdurma davası açıldığını hatırlatan DENOLDER Başkanı Halil İbrahim Kartlı, “İç sularımızdaki türleri korumakla görevli olanlar katliam yapılması için adeta çağrıda bulunuyor. Bu durumu kabul etmiyoruz. Misina ağlar düşük seçiciliği nedeniyle her türlü balık stoklarına zarar vermesi ile bilinir. Ayrıca yapıldığı madde suda bırakıldığında kirletici özelliğe sahiptir. Öyle ki sudaki yaşamın yanı sıra o suyu kullanan yaban hayatına da ciddi zararlar vermektedir. Bu tip ağlar özellikle su altında kaldıkları zaman sürecinde hayalet ağ vazifesi görerek sucul hayata büyük zararlar vererek avlanmaya devam etmektedir” diye konuştu.

Türkiye’de iç suların büyük bir hızla kirletildiğine değinen DENOLDER Başkanı Kartlı, “Arıtılmadan doğaya bırakılan kentsel ve endüstriyel atıklar doğal habitatlar için zaten büyük bir baskı oluşturmaktadır. Türkiye’mizin eşsiz su kaynaklarının ciddi kirlilik tehlikesi ile karşı karşıya olduğu bir dönemde sudaki yaşam türlerini korumakla görevli olanların aldığı kararlarda son derece dikkatli olması gerekirdi. Sürdürülebilir avcılığın sağlanabilmesi için bizler kurallara bağlılık konusunda katı tavırlar gösterirken, bu doğayı korumakla yükümlü olan yetkililerin çıkardıkları tebliğlerle kimlerin önünü açmak istediği merak ettiğimiz bir konudur” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..