REKLAMI GEÇ

Dev finale geri sayım

Dev finale geri sayım

Çameli’de gerçekleşecek Yamaç Paraşütü Ön Dünya Kupası 8 Eylül’te start alacak.

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 3 Eylül 2014 Çarşamba, 11:20

Denizli dev bir organizasyona daha ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Yamaç Paraşütü XC 2014 Ön Dünya Kupası ve Dünya Kupası Süper Final yarışları 8 Eylül’de Çameli’de başlayacak. Yarışlara geçen yıl da ev sahipliği yapan ilçe Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu tarafından özel olarak seçildi. Altı gün sürecek finallerde sporcular Yaylacık Dağı’ndan atlayışlarını gerçekleştirecek.

Eşsiz doğasıyla bir kez daha dünyaya açılacak Çameli’de şampiyona için geri sayım başladı. Geçtiğimiz yıl yapılan yarışlar öncesi Vali Abdülkadir Demir ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu’nun açılış kurdelesini kesmesiyle hizmete giren Yaylacık Dağı pist alanı, yapılan yeni düzenlemelerle organizasyona hazır hale getirildi. Çameli ilçesinin uluslararası alanda tanıtımına önemli katkılar yapacak bu organizasyonla birlikte aynı tarihte Uluslararası Çameli Tarım, Kültür, Turizm ve Doğa Sporları Festivali de yapılacak.

Her yıl 3 farklı kıta ve 5 değişik ülkede düzenlenen Dünya Yamaç Paraşütü Şampiyonasının son etap olma özelliği taşıyan Çameli etabının ardından, heyecan yine Denizli’de devam edecek. Dünya Kupasının sahibini bulacağı 24 Eylül–5 Ekim 2014 tarihlerinde yapılacak Dünya Kupası Süper Final yarışları için paraşütçüler bu kez Pamukkale semalarını renklendirecek. Çökelez Dağının 1650 m. yüksekte bulunan atlayış noktasından start alacak sporcular, dereceye girebilmek için yarışacak. Aynı zamanda Süper Kupa Final yarışları dönüşümlü olarak Çameli Yaylacık Dağında da yapılacak.

Denizli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün koordinesinde yapılacak yarışlarda geçtiğimiz senelerde olduğu gibi yarışmalardan sorumlu organizatör olarak Semih Sayır görev yapacak. Dünya kupasına her ülkeden sıralamada ilk 5 derecelendirme skorunu elde eden yamaç paraşütü sporcuları katılabiliyor. Şampiyonada yer alacak dünyaca ünlü sporcuların arasında 2013 Dünya 2. olan Milli Pilotumuz Ayşe Bayrak’ta yer alıyor.

İBANOĞLU: BÜYÜK ORGANİZASYON
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, Yamaç Paraşütü Dünya Şampiyonası ve Süper Kupa Finallerine hazır olduklarını belirtti. İbanoğlu; “Her yıl 3 farklı kıta ve 5 değişik ülkede düzenlenen Dünya Yamaç Paraşütü Şampiyonasını ve Süper Kupa Finalini Denizli’ye kazandırdığımız için çok mutluyuz. Sayın Valimiz, yamaç paraşütü sporunun Çameli’nin uluslararası tanıtımı için çok önemli olduğunu ve önem verdiklerini her fırsatta dile getirdi. Geçen sene yapılan organizasyonda, gerek Çameli Yaylacık Dağının uçuş için uygunluğu, gerekse ilçemizin organizasyonu sahiplenmesi ve ilçe halkının misafirperverliği; Dünya Yamaç Paraşütü Federasyon Başkanı Goran Dimiskosvki, gözlemciler ve sporcuları çok etkiledi. Çameli Kaymakamlığı ve Belediyesi de uluslararası standartlarda bir pist olması için gerekli çalışmalarda bulundu. Bir kez daha Çameli ilçemizin coğrafi güzelliğinin yanı sıra doğal güzelliklerini de Dünya’ya gösterme şansı yakaladık. Bu fırsatı iyi değerlendireceğimize ve güzel bir yarışma olacağına inanıyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..