REKLAMI GEÇ

HALK OYUNLARI YARIŞMALARI ŞÖLENE SAHNE OLDU

HALK OYUNLARI YARIŞMALARI ŞÖLENE SAHNE OLDU

Okullar ve kulüpler, Cumartesi günü Halk Oyunları yarışmalarında sahne aldı, performanslar izleyenler tarafından ayakta alkışlandı.

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 3 Mart 2015 Salı, 11:30

2014 – 2015 sezonu Okullar ve Kulüpler arası Halk Oyunları yarışmaları Hasan Güngör Spor Salonunda yapıldı. Uzun süredir hazırlıklarını sürdüren okullar ve kulüpler tek tek sahne alarak gösterilerini izleyenlere ve jüri üyelerine sundu.

Okullarda düzenlemeli ve düzenlemesiz dalda yıldızlar ve gençler kategorilerinde 6 okul yarıştı. Kulüplerde ise Destan Halk Oyunları Spor Kulübü, Buldan Belediye, Çengi Halk Oyunları Spor Kulübü ve Gençlik Hizmetleri Spor Kulüpleri oyunlarını sahneledi.

Organizasyona yarışmacı aileleri ve izleyiciler yoğun ilgi gösterdi. Yarışmalarda puanlama, halk oyunları milli hakemlerinden oluşan 5 kişilik jüri tarafından, grupların uyum ve performanslarına göre yapıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün koordinesinde gerçekleşen yarışmada, tüm grupların gösterilerinden sonra sonuçlar açıklandı. Kulüplerde jüriden 85 tam puan barajının üzerinde puan alıp finallere katılmayı hedefleyen ekipler, takımlarının baraj üstünde puan almasıyla büyük sevinç yaşadı.

Minikler düzenlemeli ve düzenlemesiz dalda Buldan Belediye Spor Kulübü, büyükler düzenlemesiz dalda Çengi Halk Oyunları Spor Kulübü, düzenlemeli dal yıldızlar ve büyüklerde Destan Halk Oyunları Spor Kulübü, gençlerde Gençlik Hizmetleri ve Spor Kulübü şampiyonluk kupasının sahibi oldu.

Okullarda ise düzenlemesiz dal miniklerde Sarayköy 24 Mayıs İlkokulu, yıldızlar düzenlemeli ve düzenlemesizde Sarayköy Atatürk Ortaokulu, gençler düzenlemeli ve düzenlemesizde Denizli Cumhuriyet Anadolu Lisesi birinci oldu.

Dereceye giren okullar ve kulüpler kupa ve madalyalarla ödüllendirildi. Halk Oyunlarında kulüpler 11-12 Nisan 2015 tarihlerinde İzmir’de, Okullar ise 01-02 Nisan 2015 tarihlerinde Uşak’ta gruplara katılacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..