REKLAMI GEÇ

İç sularda av yasağı başladı

İç sularda av yasağı başladı

İç sularda bazı türler için av yasağı dönemi başladı. DENOLDER Başkanı Kartlı yasağa uymayanların güvenlik güçlerine ve gıda tarım müdürlüğü yetkililerine ihbarını istedi.

Selami Aydın / DENİZLİSPORHABER / 2 Mart 2017 Perşembe, 11:31

Aralarında Denizli’nin de yer aldığı 11 kentte, sazan ve yayın için av yasağı başladı. 1 Mart ile 1 Haziran arasını kapsayan yasaklar türlerin üreme dönemlerini kapsıyor. Diğer kentlerde ise yasaklar 15 Mart ve 15 Haziran tarihleri arasında.

Denizli Amatör Sportif Olta Balıkçıları ve Su Ürünlerini Koruma Derneği Başkanı Halil İbrahim Kartlı, yasaklara uymaları konusunda amatör ve sportif avcıları bir kez daha uyarırken, “Bu yasaklar bilisel, çevresel, ekonomik ve sosyal hususlar göz önüne alınarak uygulanıyor. Temel amaç su ürünlerinin korunması ve sürdürülebilirliklerinin sağlanmasıdır. Her avcı bilmelidir ki bu yasaklar popülasyonların korunmasına, her dönem avcılığın yapılabilmesi için son derece gereklidir. Üreme dönemlerinde su ürünlerinin rahatsız edilmemesi gerekiyor” dedi.

Yasak dönemde avcılık yapanların ciddi yaptırımlar ile karşı karşıya kalacağının da altını çizen DENOLDER Başkanı Halil İbrahim Kartlı, “Yasak dönemde av yapan kişiler tespit edildiğinde hemen jandarma, polis ya da Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkililerine ihbar edilmesini bekliyoruz. Yasa dışı avcılığa karşıyız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..