REKLAMI GEÇ

Kaçak avcılara geçit yok

Kaçak avcılara geçit yok

DENOLDER üyeleri Gökpınar Göleti’nde kaçak avcılık yapanlara göz açtırmadı.

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 27 Mart 2017 Pazartesi, 09:34

Denizli’deki sularda sazan ve yayın balığı avcılığı 1 Mart tarihinden itibaren yasaklandı. Üreme mevsimindeki bu türlerin popülasyonlarını korumak ve sürdürülebilir avcılığı desteklemek amacı ile getirilen yasak bazı avcıları yine de durdurmadı.

Çok sayıda ihbar alan Denizli Amatör Sportif Olta Balıkçıları ve Su Ürünlerini Koruma Derneği bu duruma kayıtsız kalmayarak Gökpınar Vali Recep Yazıcıoğlu Baraj Göleti’nde kaçak avcıları aradı.

Hafta sonunda gölde tarama yapan dernek üyeleri çok sayıda oltaya rastlarken, kaçak avcılar ortada yoktu.

ASKIN YÖNTEMİYLE KAÇAK AVLANIYORLAR
Dernek üyeleri kaçak avcıların durum fark edilmesin diye oltalarını sakladıklarını gözlemledi. Askın denilen yöntemle avlanan avcılar suyun içine bir kazık çakarak misinaların bağlı olduğu kasnakları suyun dibine gömerek gizleme yolunu kullanmıştı. Buna karşın suyun içine giren DENOLDER üyeleri sudaki tüm kasnakları toplarken kaçak avcıya rastlamadı.

Diğer yandan Suriye uyruklu bir kişinin kaçak bir yöntem olan ve kullanılması yıllar önce yasaklanan tırıvırı (paraşüt) ile balık avladığı tespit edilerek polis tarafından hakkında tutanak tutuldu.

YASAKLI DÖNEM İÇİN BİR KEZ DAHA UYARDI
DENOLDER Başkanı Halil İbrahim Kartlı yasaklı dönemde tüm amatör ve sportif avcıların av yasağına uymaları gerektiğinin altını bir kez daha çizerken; “Amatör ve sportif avcılar için balık tutmak bir geçim kaynağı değil keyif aldıkları bir hobidir. Avlaklardaki türlerin korunabilmesi için en önemli tedbirlerden biri de üreme döneminde uygulanan yasaklardır. Bu yasaklara uyulması durumunda iç sulardaki balık popülasyonu korunmuş olacaktır. Bu dönemde avlanan her balık binlerce balık yumurtasının imhası ve popülasyonun azalması anlamına gelir. Sürdürülebilir avcılık için yasaklara uyulması gerekir. Denizlimizde bazı kaçak avcıların bu işi bir geçim kaynağına dönüştürdüğünü duyuyoruz. Özellikle Gökpınar Göleti’nde yayın balığı avcılığı yaparak geçimini sağlayan kişilerin olduğunu iddia edilmektedir. Bazı amatör avcıların ise günlerce göl kenarında kamp kurduğu bilgisi gelmektedir. Serbest dönem de dahil olmak üzere iç sularda olta ile tutulan balıkların satılması yasa dışıdır. Av dönemleri diledikleri boyda diledikleri kadar balık tutabilecekleri anlamına gelmez. Günlük boy ve limitleri vardır. Yayınlanan sirkülerden tüm amatör avcıların bilgisi olmak zorundadır. Buna ilişkin kitapçıklar Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden temin edilebilir. Kaçak avcıların derneğimize, güvenlik güçlerine, ilgili kamu kurumuna ihbar edilmesini istiyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..