REKLAMI GEÇ

Merkezefendi’de ve Belediye-İş Sendikası arasında toplu sözleşme imzalandı

Merkezefendi’de ve Belediye-İş Sendikası arasında toplu sözleşme imzalandı

Merkezefendi Belediyesi ve il Belediye İş Sendikası, sendikal haklarla ilgili yapılan toplu iş nsözleşmeyi bugün Merkezefendi Binası önünde yapılan törende imzalandı. Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan sözleşmeye göre en düşük belediye çalışanı maaşının 3 bin TL olduğunu kimseye ayrım yapılmayacağını belirtti.

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 8 Temmuz 2020 Çarşamba, 15:12

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan ve Belediye İş Sendikası arasında bugün sendikal haklarla alakalı toplu sözleşme imzalandı.
Sözleşmeyi Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan,Belediye İş Genel Mali Sekreteri Bayram Özkan, Belediye İş Denizli Şube Başkanı Uğur Cihan ve Mertaş müdürü Ergun Erikli arasında imzalandı.
İmza törenine bütün belediye çalışanları da katıldı.
İmza töreni öncesi konuşma yapan Şeniz Doğan bu sözleşmeyle beraber çalışanlar arasındaki eşitsizlik ve adaletsizliği kaldırdıklarını belirtti.
AYNI İŞİ YAPANALR ARASINDA MAAŞ FARKI OLMAYACAK
Doğan “Daha önceden burada adaletsizlik eşitsizlik vardı toplu iş sözleşmesiyle beraber aynı işi yapanlar arasında maaş farkı olmayacak. Geçmiş dönemdeki gibi ayrım olmayacak kimseye torpil uygulanmayacak. Örgütlü mücadele olmazsa olmazsa her zaman yenilgi olur. Örgütlü çalışan herkese teşekkür ederim.
EN DÜŞÜK MAAŞ 3 BİN TL OLACAK
İlk yıl yüzde 12 ücret zammı, ikinci yıl ise yüzde 12 ücret zammı artı üç refah payıyla ücret zammı gerçekleştirdik. Bugün itibariyle 3 bin TL altında ücret alan belediye çalışanı olmayacak” diye konuştu.
Doğan’ın konuşmasının ardından toplu iş sözleşmesi imzalandı. Ardından İzmir marşıyla davullu zurnalı kutlama yapıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..