REKLAMI GEÇ

Olta balıkçıları burada toplanacak

Olta balıkçıları burada toplanacak

CHP adayı Gökpınar Göleti’ni sportif balıkçılığa açacak…

/ DENİZLİSPORHABER / 18 Şubat 2014 Salı, 14:07

SELAMİ AYDIN / Denizli’de seçim çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Kentin yeni iki ilçesinde başkan adayları proje yarışına girdi. Siyasilerin ortaya attığı vaatler, gösterdikleri projeler her ne kadar spor çevrelerini tatmin etmese de bu konuda en ciddi adımı Cumhuriyet Halk Partisi Pamukkale Belediye Başkanı Adayı İbrahim Vural attı.

BALIKÇILARA GÜN DOĞDU
Vural, amatör balıkçıların sıklıkla kullandığı Gökpınar Baraj Göleti’nde düzenlemeler yaparak bu bölgeyi turnuvalara uygun hale getirmeyi planlıyor. Geçmişte can kayıplarına da neden olan Gökpınar Göleti’nde çevre düzenlemeleri yapacak olan Vural, bölgenin içme suyu havzası olması nedeniyle burada sadece bungalov tipi ahşap yapılar inşaa edecek.

PİKNİK ALANI DA OLACAK
Bölgede yapılacak çevre düzenlemeleri ve ağaçlandırma çalışmaları ile tam bir yaşam merkezi planlayan Vural, “İnsanların aileleri ile vakit geçirebilecekleri bir alan oluşacak. Restoranlar, kafeteryalar ve ihtiyaç malzemelerinin satışının yapıldığı dükkanlar yer alacak. Bölge sürekli koruma altında tutulacak” dedi.

BALIK AVLAMA ALANLARI
Göl kenarında ahşap iskelelerle balık avlama alanları oluşturmayı da planlayan Vural, “Denizli’de insanların doğa ile buluşmasını sağlayacak bir ortam olacak. İnsanlar aileleri ile gelip balık avlayabilecek. Her yıl düzenli olarak bu gölete balık asılımı gerçekleşecek. Tesise çok cüzi bir giriş ücreti olacak. Bu ücretler toplanıp göletin korunması ve içindeki balık çeşitliliğinin sağlanması için kullanılacak” diye konuştu.

ÖDÜLLÜ BÜYÜK TURNUVALAR
Vural bölgedeki çalışmalar kapsamında bir de geleneksel hale getirmeyi planladıkları Olta Balıkçılığı Turnuvası düzenleyeceklerini anlattı. Para ödüllü turnuvaya Denizli’deki tüm amatör avcılar katılabilecek.  Bölgede ayrıca av malzemelerinin satışının yapıldığı ihtiyaç mağazası da yer alacak.

AMATÖR SPORLARA DESTEK
Pamukkale Belediyespor’u kurarak amatör branşlara destek olacaklarını söyleyen Vural, “Denizlimizin en büyük markası Denizlispor için her zaman üzerimize düşeni yapacağız. Patencileri, kaykaycıları, bisiklet tutkunlarını memnun edecek düzenlemeler ve desteklemeler yapacağız” diye konuştu. 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..