REKLAMI GEÇ

RÜZGAR YAKALANDI, ŞAMPİYONA KALDIĞI YERDEN

RÜZGAR YAKALANDI, ŞAMPİYONA KALDIĞI YERDEN

Yağışlı hava ve şiddetli rüzgar nedeniyle ötelenen Yamaç Paraşütü Süper Final yarışları kaldığı yerden devam ediyor.

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 2 Ekim 2014 Perşembe, 10:10

Denizli’de gerçekleşen Dünya Kupası Süper Final yarışları 6 gün aradan sonra yeniden başladı. Yağışlı hava ve aşırı rüzgar nedeniyle altı gün boyunca beklemede kalan takımlar yeniden atlayışlarına başladı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün koordinesinde 26 ülkeden 130 sporcuyu buluşturan organizasyonda uçuşlar 30 Eylül itibariyle Çameli Yaylacık’tan yapıldı. 5 Ekim 2014 tarihinde Dünya Kupasının sahibini bulacağı Süper Kupa Finallerinde, bugün ise pilotlar Pamukkale Dinamittepe mevkiinden hareketle 45 km. uzunluğundaki mesafeyi en iyi dereceyle bitirmenin yarışını verdi.

Yarış koordinatörü Semih Sayır yaptığı açıklamada, rüzgar nedeniyle ertelenen uçuşların tekrardan başladığını ve aralıksız süreceğini söyledi. Organizasyon Komitesinin uçuşların Pamukkale Çökelez Dağı ile Dinamit Tepe mevkiindeki pistlerde yapılmasına karar verdiğini kaydeden Sayır, iki bölgedeki hava şartlarının uygunluğu nedeniyle bugünden itibaren uçuşların bu bölgeden olacağını belirtti.

Bayanlar, Takımlar ve Genel Klasman kategorilerinde yapılan yarışmalar 05 Ekim 2014 tarihine kadar devam edecek. Şampiyonada Dünya ve Avrupa Şampiyonu Çek Pilot Petra Slivova, İtalyan Pilot Nicole Fedele, Dünya Kupası Şampiyonu İspanyol Pilot Felix Rodriguez Fernandez’in de aralarında olduğu ünlü pilotlar yer alıyor.

Denizli’de gösterilen ilgi ve ev sahipliğinden memnun olduklarını söyleyen organizasyon yetkilileri; Valilik ve Büyükşehir Belediyesinin çalışmaları ile gerek pist alanının modernizasyonu, gerekse sporcuların ulaşım ve tüm ihtiyaçlarının karşılandığını belirtti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..