REKLAMI GEÇ

SAZAN USTALARI ESKİŞEHİR’DE BULUŞTU

SAZAN USTALARI ESKİŞEHİR’DE BULUŞTU

ESABDER’in organizasyonuna üç takımla katılan Denizli ekibi en büyük sazan yakalama yarışmasında ikincilik elde etti.

Selami Aydın / DENİZLİSPORHABER / 8 Ağustos 2016 Pazartesi, 13:12

Eskişehir Sportif Amatör Olta Balıkçılığı ve Doğal Hayatı Koruma Derneği (ESOBDER) bu yıl En Büyük Sazan Balığı Yakalama Yarışması’nın üçüncüsünü gerçekleştirdi. Türkiye’nin dört bir yanından ikişer kişiden oluşan toplam 150 takımın katıldığı yarışma, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin su sporları ekipleri ile sportif balık avcılarının hizmetine sunduğu Sarısungur Göleti’nde gerçekleşti.

Yarışmaya Denizli Amatör ve Sportif Olta Balıkçıları ve Su Ürünlerini Koruma Derneği (DENOLDER) başkan ve üyelerinden oluşan üç takım katıldı. İlk takımda Dernek Başkanı Halil İbrahim Kartlı ve İbrahim Keçelioğlu, ikinci takımda Hakkı Özburun, Ahmet Bilir ikilisi üçüncü takımda ise Yıldıray Arpadal ve Mehmet Süleyman Çırak yer aldı.  08082016_balik_ic1

Arpadal ve Çırak’tan oluşan Denizli takımı 3 kilo 100 gram gelen sazan balığı ile yarışmanın ikincisi olmayı başardı.

birbir

Denizli ekibinin çıkardığı balık Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in katıldığı törenle suya geri bırakıldı.

08082016_balik_sm

DENOLDER Başkanı Halil İbrahim Kartlı sürdürülebilir avcılık için bu tür organizasyonların süreceğini belirtirken, “Sportif ve amatör balıkçılık bilincini artırmak istiyoruz. Sularımızın korunmasını, doğal yaşam döngüsünün sağlıklı işlemesini sağlamak hepimizin görevi. Bu tür organizasyonlarda çok daha fazla kişiye hitap ediyoruz. Eskişehir’de yarışmanın yapıldığı Sarısungur göleti sadece su sporları yapan sporculara ve sportif avcılara tahsis edilmiş özel bir gölet. Bu tür kontrol altında tutulabilen avlakların yaygınlaşmasını memnuniyetle karşılıyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..
 

shidoshi   -  Bağlantı 8 Ağustos 2016, 13:50

helal olsun size. memleketime gitmişsiniz. bu çok hoşuma gitti denizli ve eskişehirin birlikte anılması çok hoş. biri doğduğum biri doyduğum yer. gerçi hatun denizlili başka lafa gerek yok…:))