REKLAMI GEÇ

SEZON AÇILDI, HAYDİ RASTGELE

SEZON AÇILDI, HAYDİ RASTGELE

Yasak dönem Denizli’de sona erdi. Amatör ve sportif avcılar iç sularda ilk oltalarını attı.

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 2 Haziran 2017 Cuma, 14:50

Denizli’de 1 Mart’ta başlayan yasak sezonu iç sulardaki balıkların üreme döngüleri tamamlandığı için 1 Haziran’dan itibaren yeniden açıldı. 28 Şubat’a kadar devam edecek sezonda Denizli sularında bulunan sazan, yayın, kadife, tatlı su kefali, siraz ve diğer türler avlanılabilecek.

Denizli Amatör ve Sportif Olta Balıkçıları ve Su Ürünlerini Koruma Derneği (DENOLDER) Başkanı Halil İbrahim Kartlı yeni sezonda tüm amatör avcılara ‘rastgele’ derken uyarılarda bulunmayı da ihmal etmedi.

Kartlı, avlanabilir boy ve sayı limitlerini hatırlatarak amatör avcıların bu kurallara uymalarını istedi.

Denizli ve çevre ilçelerde yaygın biçimde avlanan sazan balığında boy limitinin 40 santimetre günlük avlanma adetinin ise 5 olduğunu hatırlatarak, “Yayın balığı için boy limiti 90 cm avlanabilir limit 1 adet, kadife balığı için boy limiti 26 cm avlanabilir limit 10 adet, tatlı su kefali için boy limiti  20 cm avlanabilir limit 5 kg , siraz balığı  için boy limiti 20 cm avlanabilir limit 5 kg, diğer türler avlanabilir limit en fazla 5 kg olarak belirtilmiştir. Amatör ve sportif avcıların bu limitler çerçevesinde kalacaklarına inanıyorum. İç sularımızdaki sürdürülebilir avcılık için konulmuş kurallar herkes tarafından uygulanmalıdır” diye konuştu.

Kartlı, kuralların yanlış yorumlanmasının da önüne geçmek istediklerini belirterek; “Unutulmamalıdır ki; sayı limitleri avlakta birden fazla günde kalınsa avlağı terk edene kadar amatör balıkçının en fazla avlayabileceği balık miktarını yada sayısını belirtir.

Amatör balıkçı avlakta bulunduğu gün ve zamana bakılmaksızın avlanabilir türlerin sayı ve kilogram limitlerine uymak zorundadır. Tüm amatör balıkçıların kurallara uymalarını ve güzel bir sezon geçirmelerini dileriz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..