REKLAMI GEÇ

Süper Finale Fransız damgası

Süper Finale Fransız damgası

Yamaç Paraşütünde Denizli’nin ev sahipliği yaptığı Süper Final yarışlarına Fransız pilotlar damga vurdu.

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 8 Ekim 2014 Çarşamba, 12:09

Yamaç Paraşütü sporunda, Dünyanın en prestijli yarışmalarından biri olan Dünya Kupası Süper Finalleri önceki gün sona erdi.

2014 yılı içinde 5 farklı ülkede düzenlenen Dünya Kupası ön elemelerinin ardından, uluslararası federasyon tarafından coğrafi koşullar ve uçuş kombinasyonları dikkate alınarak Denizli’ye alınan Dünya Kupası Süper Finali’ne 26 ülkeden 107 sporcu katıldı.

Çameli Yaylacık Dağı, Pamukkale Dinamit Tepe ve Çökelez’den yapılan uçuşlarda pilotlar, 46 km ile 91 km arasında değişen mesafelerde uçuşlar gerçekleştirdi. Şampiyona sonunda toplam skorlamada, Fransız pilotlar erkeklerde ilk üç sırayı kimseye kaptırmazken, bayanlarda da kürsüde ilk sırada yer aldı. Erkeklerde Fransız Sporcu Maxime Pınot 3399 puan ile Süper Final Şampiyonu, Honorin Hamard 3184 puanla ikinci, Julien Wırtz ise 3087 puan ile üçüncü oldu. Bayanlarda ise Fransız Laurie Genovese 2570 puan ile şampiyonluğa uzanırken, Japon Keiko Hırakı 2388 puanla ikinci, yine Japon pilotlardan Yuki Sato ise 2333 puan ile üçüncü oldu.

Şampiyonanın kapanış programında Denizli protokolü, sporcuları yalnız bırakmadı. Pamukkale Tripolis Otel’de düzenlenen programa; Vali Yardımcısı Alaattin Aktaş, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Ahmet Altun, Meteoroloji İl Müdürü Oğuz Ali Avcı, İl Sağlık Müdürü Mahmut Tekin, İl Kültür Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu ve Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan katıldı.

Vali yardımcısı Allattin Aktaş, 26 ülkeden gelen misafirlere eşsiz bir coğrafyada bulunduklarını hatırlatarak sözlerine başladı. Yamaç Paraşütü için ülkemizde önemli noktaların olduğunu, Denizli’nin de coğrafi koşullar ve uçuş kombinasyonları dikkate alındığında, bu spor için en uygun uçuş alanlarına sahip olduğunu belirtti.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, konuşmasında Gençlik Hizmetleri Spor Müdürlüğünün koordinesinde yapılan yarışlarda, gerek Denizli Büyükşehir Belediyesinin, gerekse Denizli Valiliğinin sporculara en iyi ortamı sunmak için hassasiyet göstererek bu organizasyona destek olduğunu söyledi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu; Süper Finallere katılan pilotların, Pamukkale gibi bir doğa harikasının üzerinde uçmanın ayrıcalığını yaşadığını söyledi. 12 gün süren şampiyonada hiçbir olumsuzluk yaşamadıklarını belirten İbanoğlu, yarışmalar boyunca verdiği desteklerden ötürü Valilik ve Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere, emeği geçen tüm kişi ve kurumlara teşekkür etti. Çameli için de bir parantez açan İbanoğlu; iki yıldır Çameli’de yapılan Yamaç Paraşütü Dünya Kupası Ön Elemelerinde, organizasyonu sahiplenmesi ve mükemmel ev sahipliğinden dolayı Çameli Kaymakamlığı, Çameli Belediyesi ve ilçe halkına teşekkür etti. Pazar günü yapılan ödül töreni ile dereceye giren pilotlar ödüllendirildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..