REKLAMI GEÇ

ULUBEY KANYONU’NDAN CLANDRAS KÖPRÜSÜ’NE

ULUBEY KANYONU’NDAN CLANDRAS KÖPRÜSÜ’NE

Sezonu açan 4D’lilerin rotasında Ulubey Kanyonu ve Clandras Köprüsü vardı…

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 14 Ekim 2014 Salı, 11:27

Denizli’de faaliyet gösteren Doğa Dostları Dağcılık Derneği (4D) trekking sezonunu açtı. Dernek Başkanı Serkan Toydemir önderliğindeki grubun son gezisi Uşak’a bağlı Ulubey İlçesi’nin doğal ve tarihi güzellikleri oldu.
aic_1

Geziye katılan 4D yönetimi ve 32 misafiri sabah erken saatlerde Çınar Meydanı’nda toplandı. 07:45’te tüm ekip kendileri için hazırlanan araçlarla yürüyüş rotasına doru harekete geçti. Tüm ekip bir saatten biraz uzun süren bir yolculuk sonrasında Uşak’a bağlı Ulubey İlçesi’nde yer alan seyir tepesine ulaştı.

aic_2

Ulubey Kanyonu manzarasına hakim olan tepede ekip bol bol fotoğraf çekti ve yürüyüş öncesi enerji depoladı. Burada yapılan bir kahvaltının ardından tüm ekip ana yürüyüş rotasının başlangıcı olan Hasköy’e kısa bir yürüyüş gerçekleştirdi.

aic_3

ABD’deki Grand Kanyon’dan sonra dünyanın en büyük ikinci kanyonu olan Ulubey Kanyonu’na yürüyüş 10:30’dan itibaren başladı. Başkan Toydemir yürüyüş öncesinde tüm ekibe bölgeye ilişkin kısa bir bilgi verdi, güvenlik uyarılarında bulundu.

aic_4

BİLGİ: Bu güne kadar yeterince tanınmayan kanyon, Ulubey Çayı ve Banaz Çayı boyunca devam eden ana kanyonun yanı sıra bağlı onlarca büyük yan kollarından oluşuyor. Özellikle Ulubey Çayı tüm kanyonu saklı bir cennete çevirmiş durumda.

aic_5

Toplamda 15 kilometre olan parkurun ilk 8 kilometrelik bölümü Avgan Piknik Alanı’nda sona erdi. Birinci etabın yorucu yolculuğunun ardından ekip yemek molası verdi. Daha sonra serbest zamanda bol bol fotoğraf çektiler. Devam eden ekip Karahallı’nın Paşalar Köyü’ndeki Clandras köprüsüne doğru harekete geçti ve rotasını tamamladı. Zaman zaman ormanlık zaman zaman kayalık alanlardan geçen ekip tüm rotayı fotoğraflamayı ihmal etmedi.

aic_8

BİLGİ: Frigyalılar döneminden kalan tarihi Clandras Köprüsü, Banaz Çayı üzerinde bulunuyor. Yaklaşık 2500 yıllık olan tarihi yapı iki ucunda dağ kayalarının yarı beli üzerine oturmuş durumda. 24 metre uzunluğa 17 metre yüksekliğe sahip köprünün eni ise 1,75. Zıvanalı kilit sistemi ile döşenmiş taşlar kalemle işlenmiş gibi olmasına karşın köprünün kemeri kasnak biçimindedir. Köprü yakın geçmişte tamir görmüştür.

aic_10

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..