REKLAMI GEÇ

YASAK BAŞLIYOR SON BİR HAFTA

YASAK BAŞLIYOR SON BİR HAFTA

Denizli’de amatör ve sportif balık avcıları için yasak başlıyor. 1 Mart’tan itibaren bazı türler av yasağı kapsamında. DENOLDER Başkanı Kartlı sürdürülebilir avcılık için yasakları uyulması gerektiğini kaydetti.

Selami Aydın / DENİZLİSPORHABER / 23 Şubat 2019 Cumartesi, 09:52

İç sularda av yasağı başlıyor. Cuma gününden itibaren sazan, yayın, kadife ve tatlı su kefali ile diğer türler için avlanmaya yasak geliyor.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na bağlı Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan, amatör amaçlı ürünleri avcılığını düzenleyen tebliğe göre 1 Mart Cuma gününden itibaren yasak başlamış olacak.

Denizli’de ve bazı kentlerde yasağın sona erme tarihi 1 Haziran olsa da bazı şehirlerde 15 Haziran’a kadar sürecek.

Sürdürülebilir avcılık için balıkların üreme dönemine girmesi nedeniyle getirilen yasaklar, su yaşamının korunmasını amaçlıyor.

Denizli’de amatör ve sportif olta balıkçılarını çatısı altında toplayan DENOLDER’den de yasaklar konusunda açıklama geldi.

DENOLDER Başkanı Halil İbrahim Kartlı yasaklara tüm amatör ve sportif avcıların uymasını istedi, “Su Ürünleri Genel Müdürlüğü ‘nün 4/2 Numaralı Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını düzenleyen tebliğ hükümlerine göre ilimizde 1 Mart’ta başlayan av yasakları 1 Haziran’da sona erecek.  Sucul yaşam son yıllarda çeşitli etkenler yüzünden baskı altında. Özellikle üreme dönemlerinde balıkların rahat bırakılması gerekiyor. Sazangiller sınıfı balıklar ülkemiz iç sularındaki balık popülasyonunun çok büyük bir bölümünü oluşturuyor. Bu yasak dönem balık popülasyonlarının devamı için çok önemli. Herkesi yasaklara uymaya çağırıyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..