REKLAMI GEÇ

Yolu Zeybekci gösterdi

Yolu Zeybekci gösterdi

Bozdağ Kayak Merkezi için “Önce siz sahip çıkmalısınız” diyen Ekonomi Bakanı Zeybekci’nin talimatını alan 10 Sivil Toplum Kuruluşu harekete geçti.

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 11 Eylül 2014 Perşembe, 15:19

Tavas’ın Nikfer Mahallesi’nde faaliyet gösteren 10 Sivil Toplum Kuruluşu, belediye ve muhtarlık Bozdağ Kayak Merkezi için güç birliği yapma kararı aldı. STK’lara yolu ise Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci gösterdi. İlk toplantısını yapan grup önemli kararlar aldı.

BAKAN ZEYBEKCİ İSTEMİŞTİ

Geçen kış Nikfer 5. Kar Festivali’ni ziyaret eden Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci burada yaptığı konuşmada Bozdağ Kayak Merkezi’nin Denizli için önemine değinmiş, “Tüm Denizli bu merkeze sahip çıkmalı. Öncelikle Nikferliler sahip çıkmalı ki bu eser kalıcı olsun” demişti. Bakan Zeybekci’nin sözlerini görev kabul eden Nikferliler muhtarlık önderliğinde Güçbirliği Platformu oluşturdu.

10 STK BULUNUYOR
Nüfusu 2570 olan Nikfer Mahallesi’nde bulunan 10 STK hafta sonunda Nikfer Düğün Salonu’nda bir araya geldi. Muhtarlığın organizasyonundaki toplantıya Tavas Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Baylı ve muhtar Ramazan Demirten de katıldı.

Nikfer ve Barzalılar Dernei, Almanya Nikfer Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Nikfer Kayak ve Doğa Turizmi Spor Kulübü Derneği, Huzurevi Yaptırma ve Yaşatma Derneği, Nikfer Bozdağ Spor Kulübü, Beyaz Gelincik Yaban Hayatı Koruma Derneği, Nikfer Pansiyoncular Derneği ve Nikfer Motosiklet Derneği toplantıya temsilci gönderdi. Nikfer Taşıma Kooperatifi ve Nikfer Esnaf ve Kefalet Kooperatifi de güçbirliği platformunda yer aldı.

PROJE ÜRETECEKLER
Oluşturulan platform Nikfer ve Bozdağ Kayak Merkezi için proje üretip faaliyetlerde bulunma kararı aldı. Bu kış tamamlanacak olan Nikfer Kayak Merkezi’nde özellikle Barza ve Nikfer halkına yönelik pozitif ayrımcılık yapılması konusunu gündeme getiren platform, merkeze öncelikle yöre halkının ilgi göstermesini sağlayacak.

Nikfer ve Barzalılar Derneği başkanı Mehmet Kösek’in sözcülüğünü yaptığı ilk toplantıda üyeler ve katılımcılar bu güç birliği konusunda fikir birliği oluşturdu ve önümüzdeki günlerde yapılacak olan yeni toplantıya her dernek üçer proje ile gelme kararı aldı. Platform ilkelerinin de şekilleneceği ikinci toplantıda özellikle kayak merkezi ile ilgili kararlar alınacak. Gerekli durumlarda Tavas Belediyesi, Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile görüşülerek destekleri istenecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..
 

okay şen   -  Bağlantı 12 Eylül 2014, 17:36

keşke fotoğrafları facebook sayfasından alırken sayfa sahiplerine haber verilseydi dimi yada gidip yerinde fotoğraf çekip koysaydınız en azından bir görmüş olurdunuz

FİKRET KOCAMAN   -  Bağlantı 12 Eylül 2014, 14:26

23 Sene önce başlattığımız,BOZDAĞ KAYAK MERKEZİ projesini ilk sunumumuzda bize HAYALCİ,DELİ demişlerdi.Yüzlerce bürokrat ,tam 7 Vali gören bu projemimizin mimarları bizlerin ismi unutulsa da özellikle Nikferlilerin sahip çıkılması gurur verici.