REKLAMI GEÇ

Al bayrağa yeşil ay yıldız!

Al bayrağa yeşil ay yıldız!

Denizli Valiliği ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün kentte dağıttığı eşofman takımlarının üzerindeki Türk Bayrağı’ndaki yeşil renkli ay yıldız ne anlama geliyor? ASKF’ye bağlı kulüplere ve okullara dağıtılan eşofmanlar üzerindeki yeşil ay yıldızın Bayrak Kanunu’na muhalefet olduğunu dile getiren Avukat Yıldırım Aycan “Masumane bir hata olarak gösterilmeye çalışılan bu davranış, gerici bir zihniyetin ürünüdür” dedi. Denizli Valiliği ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün kentte dağıttığı eşofman takımlarının üzerindeki Türk Bayrağı’ndaki yeşil renkli ay yıldız ne anlama geliyor? ASKF’ye bağlı kulüplere ve okullara dağıtılan eşofmanlar üzerindeki yeşil ay yıldızın Bayrak Kanunu’na muhalefet olduğunu dile getiren Avukat Yıldırım Aycan “Masumane bir hata olarak gösterilmeye çalışılan bu davranış, gerici bir zihniyetin ürünüdür” dedi.

/ DENİZLİSPORHABER / 28 Eylül 2008 Pazar, 00:00

Denizli Valiliği ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün ortaklaşa yaptığı eşofman yardımı, tartışmaları da beraberinde getirdi. Dağıtılan eşofmanların üzerinde bulunan Denizli Valiliği logosundaki Türk Bayrağı’nın beyaz renkli olması gereken ay-yıldızının yeşil olması, “Bu hareket bilinçli olarak mı yapıldı?” sorusunun gündeme gelmesine neden oldu.

Geçtiğimiz Çarşamba, Denizli Valisi Yavuz Erkmen’in de katıldığı resmi bir törenle amatör spor kulüplerine dağıtılan ve toplam 151 bin YTL’ye mal olan eşofman takımlarının üzerinde yer alan Valilik logosundaki bayrak, yeni bir tartışmaya yol açacak cinsten. Bayrağın al zemini üzerine beyaz olarak yapılması gereken ancak yeşil renkli yapılan ay yıldızların ne anlama geldiği merak konusu. Valiliğin törenle dağıttığı yeşil ay yıldızlı eşofmanların benzerleri ise dün İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde de dağıtıldı. 18 ilköğretim öğrencisi için hazırlanan mavi renkteki eşofmanların üzerinde de aynı yeşil ay yıldızlı bayrakların kullanıldığı dikkatlerden kaçmadı. Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz’un dağıttığı eşofmanlardaki Valilik logosunda yine ay yıldızın yeşil renkten oluştuğu gözlendi.Denizli Valiliğinin yazışma ve resmi internet sitesinde kullandığı orijinal logosunda yer alan Türk Bayrağı’nda ise ay yıldız, kırmızı zemin üzerinde beyaz renklerle duruyor. Bayrak Kanunu’nun ikinci maddesine göre de Türk Bayrağı’nın kırmızı zemin üzerine beyaz ay yıldızla yapılması gerektiğine dikkat çekiliyor.

‘İdeolojik bir saldırıdır!’

Dağıtılan eşofmanların üzerinde bulunan yeşil ay-yıldızlı Türk Bayrağı’nın, açıkça Bayrak Kanunu’na muhalefet olduğunu söyleyen Avukat Yıldırım Aycan, bizim için ayrı bir önem taşıyan Türk Bayrağı’nın bu şekilde kullanılmasının suç olduğunu söyledi. Yeşil ay-yıldızlı Türk Bayrağı’nı, gerici zihniyetin bir hareketi olarak nitelendiren Aycan, konuyla ilgili gerekli araştırmaların yapılması gerektiğine de dikkat çekti.

Kamu görevlilerinin de bayrakla ilgili bir çalışma yaparken özen göstermesi gerektiğini ifade eden Aycan, “Eğer bu durum, bir hatadan ibaret değilse ve bunda bir kasıt aranacak olursa bazıları bize masum hatalarla bazı ideolojik düşünceleri yüklemeye çalışıyor demektir. Türk Ulusu’nun hiçbir zaman yeşil ay ve yıldıza sahip bir bayrağı olmamıştır. Osmanlı Devleti’nde bile bu tip bir bayrak kullanılmamıştır. Her şeyin ötesinde yeşil renk, siyasal bir ideolojinin simgesidir. Bu, bayrağımıza ve ulusumuza karşı yapılmış ideolojik bir saldırıdır ve bunun arkasındaki oyunların ortaya çıkarılması gerekmektedir” diye konuştu.

Vali Bey’in haberi yok

Vali Yavuz Erkmen, konuyla ilgili sorumuza “Şimdi sizden öğrendim. Bayrakla ilgil bu hatadan haberim yoktu. Eşofman takımlarını İl Özel İdaresi’ne yaptırdık. Tabii ki burada onları teslim alan arkadaşların dikkatsizliği söz konusu. Burada bir kasıt olduğunu düşünmüyorum: Arkadaşlara hemen talimat vereceğim, bu olayı araştırsınlar” diye yanıt verdi.

Bayrak Kanunu ne diyor?

Türk Bayrağı’nın şekli ve rengi şu sözlerle ifade ediliyor: “Madde 2 – Türk Bayrağı, bu kanuna ekli cetvelde gösterilen şekil ve oranlarda olmak kaydıyla beyaz ay-yıldızlı al bayraktır.

Bayrak ile özel bayrakların (sembolik bayrak, özel işaret, flama, flandra ve fors) standartları, hangi kumaş ve maddelerden yapılacağı tüzükte gösterilir.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..
 

Belediye Başkanı

Osman ZOLAN

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı

Genel Sekreter

Mustafa ÜNAL

Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter

Büyükşehir Rehber

Adres Denizli Büyükşehir Belediyesi, Altıntop Mah. Lise Cad. No:2 PK:20100
Tel: +90 (258) 280 20 20
Tel: +90 (258) 265 21 37
Sms: +90 (258) 265 21 37
Fax: +90 (258) 280 29 99
Mail: denizli@denizli.bel.tr

http://denizli.bel.tr/

/denizlibuyuksehirbld

Büyükşehir İlçe İrtibat

ACIPAYAM - 0541-612 33 38

SERİNHİSAR - 0541-672 70 64

KALE VE BEYAĞAÇ - 0541-612 33 44

TAVAS - 0549-541 23 30

SARAYKÖY VE BABADAĞ - 0533-667 39 41

BULDAN - 0541-672 70 16

ÇİVRİL VE BAKLAN - 0533-733 25 73 0549-744 58 82

ÇAL VE BEKİLLİ - 0549- 747 33 58

BOZKURT VE ÇARDAK - 0549-541 23 26