REKLAMI GEÇ

STAT VE AMATÖR KOMPLEKSE TAM NOT

STAT VE AMATÖR KOMPLEKSE TAM NOT

Denizli’de belediye başkan adayları spor projeleri ile de öne çıkmayı başardılar. Pamukkale’de Ak Partili aday Avni Örki’nin Amatör Spor Kompleksi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan’ın Şehir Stadı projeleri amatörleri de heyecanlandırdı. Denizli ASKF her iki projenin gelişip olgunlaşması için çalışma başlatıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 22 Mart 2019 Cuma, 13:29

31 Mart yerel seçimlerinde değişik siyasi görüşlerden adaylar ortaya attıkları spor tesisi projeleri ile seçmenlerin dikkatini çekmeye çalışıyor. Denizli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu da tüm projeleri ve vaatleri yakından izliyor. Özellikle Pamukkale’de gerçekleşmesi gündemde olan Şehir Stadı projesi ile Amatör Spor Kompleksi projeleri hakkında amatör spor kulüplerinin de talepleri olacak.

ŞEHİR STADI PROJESİ
Türkiye’de pek çok kent yeni şehir stadına kavuşurken Denizli şimdilik bu yatırımların gerisinde kaldı. Denizli Atatürk Stadı’nın ihtiyaca yanıt verememesi yeni bir stat projesini gündeme getirdi. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Denizli Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yeni Şehir Stadı projesini yatırım programına aldı. Yeri Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanan yeni stat Eskihsar’da yapılacak. Stadın projelendirme aşamasında çalışmalar sürerken bir yandan da yapılacağı alanda zemin etüdü gerçekleştiriyor. Yatırımı Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da seçim projeleri arasında gösterdi. Zolan proje çalışmalarının sürdüğü stadın yeni dönemde tamamlanması ve Denizlispor’un süperlig maçlarına ev sahipliği yapmasını istiyor.

AMATÖR SPOR KOMPLEKSİ İLGİ ÇEKTİ
Ak Parti’nin Pamukkale Belediye Başkan adayı Avni Örki de seçim projeleri arasında Pamukkale İlçesi’nde bir Amatör Spor Kompleksi yapmayı taahhüt etti. Örki hem kentteki amatör spor kulüplerinin çatı kuruluşu olan Denizli ASKF ile temasa geçerek ihtiyaçları karşılayacak bir kompleks inşa etmeyi planlıyor. Amatör Spor Kompleksi’nin içinde futbol sahalarının yanı sıra, basketbol ve voleybol için kapalı salon ile tenis kortları yer alacak. Tesiste salon sporlarının da yapılabilmesine olanak tanıyan bölümler olacak. Örki’nin projesi 7 gün 24 saat aktif bir kompleksi işaret ediyor. Tesis içinde sağlık birimleri, kafeteryalar ve sosyal alanlar da planlanıyor. Projeye göre çocuklarını spor yapmaya teşvik eden aileler de amatör kompleksin hizmetlerinden fazlasıyla yararlanacak.

DENİZLİ ASKF PROJELERİ YAKINDAN İZLİYOR
Denizli’de amatör spor camiasını heyecanlandıran en önemli projeler olarak bu iki tesis öne çıktı. Amatör kulüplerin çatı kuruluşu olan ASKF, Denizli’de uzun süredir Amatör Spor Kompleksi ihtiyacının hissedildiğini duyurdu. Denizli ASKF Başkanı Feyyaz Ceşen, denizlisporhaber.com’a yaptığı değerlendirmede, kentteki amatör spor tesislerinin son derece dağınık olduğunu söylerken, “Böyle bir amatör spor kompleksi sadece Pamukkale’nin değil tüm Denizli’nin ihtiyacını karşılayacaktır. Çocuklar spor yaparken ailelerinin de hoş vakit geçirebileceği bir tesisin varlığına ihtiyaç var. Yapılan her tesis çocuklarımız için Denizlimiz için olacak. Bizler siyasi görüşüne bakmaksızın her kim bu tesisleri kentimize kazandırırsa takdir edeceğiz saygı duyacağız” dedi.

ŞEHİR STADININ YANINA YAN SAHA İSTİYORLAR
Denizli’de yapımı gündemde olan Şehir Stadı’nın da bir ihtiyaç olduğunu hatırlatan Denizli ASKF Başkanı Feyyaz Ceşen; “Biz stat projesinin içinde iki yan saha daha yapılmasını istiyoruz. 15 günde bir maç yapılan bir stat yerine 7 gün 24 saat yaşayan bir stat olmasını istiyoruz. Çevresindeki atletizm yolları, yürüyüş yolları ve kafeteryalar ile tam bir spor kompleksine dönüşebilir. Bunun örnekleri var. Yapılacak iki yan saha ile amatör spora büyük katkı sağlayabilir. Biz bunun özlemini yaşıyoruz. Denizli ASKF olarak her iki spor tesisi için de bir rapor hazırlığı içindeyiz. Bizler de görüş belirtmek istiyoruz. Sporu tek bir merkezde toplamak Denizli için de kolaylık sağlayacaktır” dedi.

ÖRKİ’DEN DİKKAT ÇEKİCİ PROJELER
Pamukkale’yi Denizli’de sporun merkezi haline getirecek projelerle seçmene hitap eden Ak Parti Pamukkale Belediye Başkan adayı Avni Örki bölgede 20 bin çocuğa ve 10 bin kadına ücretsiz spor kursları vermeyi planlıyor. Örki’nin projeleri arasında koşu ve bisiklet yolları, bisiklet sporları parkı, 100 adet spor sahası, engelsiz yüzme havuzları, kapalı spor salonları, kapali yüzme havuzları, Pamukkale’de yamaç paraşütü pisti gibi tesisler de bulunuyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..
 

Belediye Başkanı

Osman ZOLAN

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı

Genel Sekreter

Mustafa ÜNAL

Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter

Büyükşehir Rehber

Adres Denizli Büyükşehir Belediyesi, Altıntop Mah. Lise Cad. No:2 PK:20100
Tel: +90 (258) 280 20 20
Tel: +90 (258) 265 21 37
Sms: +90 (258) 265 21 37
Fax: +90 (258) 280 29 99
Mail: denizli@denizli.bel.tr

http://denizli.bel.tr/

/denizlibuyuksehirbld

Büyükşehir İlçe İrtibat

ACIPAYAM - 0541-612 33 38

SERİNHİSAR - 0541-672 70 64

KALE VE BEYAĞAÇ - 0541-612 33 44

TAVAS - 0549-541 23 30

SARAYKÖY VE BABADAĞ - 0533-667 39 41

BULDAN - 0541-672 70 16

ÇİVRİL VE BAKLAN - 0533-733 25 73 0549-744 58 82

ÇAL VE BEKİLLİ - 0549- 747 33 58

BOZKURT VE ÇARDAK - 0549-541 23 26