REKLAMI GEÇ

Bozkurt hafta sonunda Baja Kupası’na ev sahipliği yapıyor

Bozkurt hafta sonunda Baja Kupası’na ev sahipliği yapıyor

Denizli’deki offroad tutkunlarının buluştuğu DENDOFF bir büyük organizasyonu daha Denizli’ye getirdi. TOSFED’in Baja Kupası’nın ikinci ayağı daha önce de bu tür organizasyonlara ev sahipliği yapan Bozkurt’ta gerçekleşecek. Bozkurt Belediyesi’nin tam destek verdiği organizasyon hafta sonunda iki gün sürecek ve özel bir seyirci etabı da yapılacak.

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 27 Haziran 2019 Perşembe, 10:20

Denizli Offroad Kulübü (DENDOFF) çok önemli bir organizasyonu daha Denizli’ye getirdi. Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu’nun yarış takviminde yer alan 2019 TOSFED Baja Kupası’nın ikinci ayağı Denizli’nin Bozkurt İlçesi’nde gerçekleşecek. Daha önce de bu tür organizasyonlara ev sahipliği yapan Bozkurt’ta ilçe belediyesi etkinlik için hazırlıklarını tamamlamak üzere. Etkinlik hafta sonunda iki gün süreyle gerçekleşecek ve sadece Denizli’den değil Türkiye’nin dört bir yanından offroad tutkunlarını bir araya getirecek.

İLK AYAK KOCAELİ’DE YAPILDI
2019 TOSFED Baja Kupası’nın ilk ayağı geçtiğimiz ay Kocaeli’de gerçekleşti. Körfez Baja Kupası adıyla gerçekleşen organizasyona Denizli’den katılan pilot Özgür Yaprak ve yardımcı pilotu Gürkan Yıldırım genel klasmanda üçüncülük elde etti.

BOZKURT’TA NELER OLACAK?
Yarışın ikinci ayağı Bozkurt’ta gerçekleşecek. Yarışlara 12 pilot katılacak. Cumartesi günü start alacak ilk yarış ‘dayanıklılık etabı’ olarak biliniyor. Bu bölümde pilotlar 82 kilometrelik zorlu etabı tamamlayacak. Pazar günü ise iki etkinlik birden olacak ilk etkinlik öğleden önce gerçekleşecek. Pilotlar bu kez 42 kilometrelik etapta iki tur boyunca mücadele edecek ve kürsüde yer almaya çalışacak.

ÖĞLEDEN SONRA SEYİRCİ ETABI
Pazar günü öğleden sonra ise seyirci etabı gerçekleşecek. Motor sporları tutkunlarının izlemeyi en çok sevdiği bölüm olan seyirci etabında araçlar Bozkurt’taki poligonun yanında hazırlanan özel etapta seyirciler için şov yapacak. Bu etkinlik öğleden sonra 15:30’da başlayacak. Daha önce de benzer etkinliklere ev sahipliği yapan Bozkurt Belediyesi hem kent dışından hem de Denizli içinden gelen konuklar için tüm hazırlıklarını tamamladı. Daha önce Türkiye’nin dört bir yanından binlerce insanın takip ettiği offroad yarışlarına Bozkurt halkı da yoğun ilgi gösteriyor.

DENİZLİ’DEN 5 PİLOT YARIŞACAK
Baja Kupası’nın Bozkurt etabı iki klasmanda gerçekleşecek. TH 1,1 ve TH 2,2 olarak anılan iki klasmanda toplam 40 araç yarışacak. Bu araçların 5’i Denizli’den yarışa katılıyor.  DENDOFF üyesi pilotlar kendi evlerindeki yarışlarda kürsüyle çıkmanın hesaplarını yapıyor. Denizli’den yarışa katılacak takımlar ise şu şekilde: Kemal Özsoy – Hüsamettin Ersoy, Bora Köseoğlu – Özkan Kaya, Niyazi Görel – Hakan Adalı, Özgür Yaprak – Gürkan Yıldırım, Uğur Sural – Ali Rıza Sural

BAŞKAN ÇELİK: TAM BİR ŞÖLENE DÖNÜŞECEK
Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik etkinliğin hazırlıklarına ilişkin bilgi verdi. Etkinliğin bir şölen havasında geçeceğini söyleyen Başkan Çelik; “Etkinlik  için çok güzil bir yer hazırladık. Orası aynı zamanda bir kamp alanı. Musafirlerimiz cuma gününden gelip kamp yapabilecek. Kamp ateşinin odununa kadar hazırlık yaptık. Bölgede aydınlatmamız da olacak. Yaklaşık bir aydır o alanda haşereye karşı tedbir aldık. Bu etkinlik sadece bir offroad etkinliği değil aynı zamanda, kamp, piknik ve birlikte olma etkinliğidir. Son günü bu etkinliğin görselini offroad ile artırmış olacağız. Seyirci etabı başladığı zaman motokrosçular ve ATV pilotları da bir gösteri sunacaklar. Mukavemet yarışlarının sona ermesinden sonra hakemlerin bir değerlendirme süreci oluyor. Bu bir kaç saat alabiliyor. Biz bu boşluğu da insanlar sıkılmasın diye konser etkinliği ile dolduruyoruz. Ozan Ozanca ve arkadaşları etkinliğe katılanlara konser verecek. Otopark sorunumuz da olmayacak. Yaklaşık bin araçlık bir otoparkımız var” diye konuştu.

DENDOFF ve BOZKURT BELEDİYESİ’NDEN DAVET VAR
Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik etkinliğe tüm vatandaşları davet ederek, “Bozkurt’ta misafirlerimizi ağırlamaktan büyük keyif duyacağız. Bu etkinliğin bir parçası olmak isteyen herkese kapımız sonuna kadar açık” dedi.
Baja Kupası’nın bir ayağının Bozkurt’ta yapılmasını sağlayan DENDOFF, Bozkurt Belediyesi ile birlikte organizasyonun ev sahipliğini üstleniyor. DENDOFF Yöneticisi Kenan Özsoy etkinliğe tüm Denizlilileri davet ederken, “Denizli’de daha önce de offroad etkinlikleri ve önemli yarışlar gerçekleştirdik. Bu spora Denizli halkının ilgisi olduğunu ve bu ilginin her geçen gün daha da arttığını biliyoruz. Dernek olarak tüm Denizli halkını bu etkinliğin bir parnçası olmaya davet ediyoruz. Bu sporun Denizli’de yaygınlaşmasını ve ulusal yarışlarda başarı gösteren pilotlarımızın sayısının artmasını istiyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..