REKLAMI GEÇ

Kenan Özsoy rakip tanımadı

Kenan Özsoy rakip tanımadı

OFF-Road sezon açılışında Safranbolu’da start alan Kenan Özsoy S4 sınıfı araçlarda şampiyon oldu.

Selami Aydın / DENİZLİSPORHABER / 24 Mart 2015 Salı, 11:23

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu’nun bu yılki yarış takviminde yer alan 2015 Türkiye Off-Road Şampiyonası Safranbolu’da gerçekleştirildi. Karabük Off-Road Kulübü tarafından organize edilen yarışlar 4 sınıfta gerçekleşti. Denizli’den iki ekibin katıldığı yarışlarda bir ekip kaza yaparak yarış dışı kalırken Kenan Özsoy – Ozan Yağcı ikilisi sınıflarında birinci olmayı başardı.

24032015_dendoff-ic1

BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
Safranbolu’daki yarışlar büyük ilgi görürken izleyiciler parkurun etrafını doldurdu. İki gün süren yarış 7 ayrı etapta 22 araç ve 44 sporcunun katılımı ile gerçekleşti. Yarışı, ilk gün orman etapları, ikinci gün ise Karabük Üniversitesi içindeki engel etapları oluşturdu.

24032015_dendoff-ic2

İŞTE GENEL KLASMANDA DERECELER
Off-Road sezon açılış yarışı genel klasmanda Nissan Terrano ile yarışan Ahmet Ünlü, Ayhan Yıldırım ekibinin zaferi ile sona erdi. Zorlu mücadelede genel klasmanda Mitsubishi Pajero ile yarışan Ahmet Özsoy-Ali Özsoy ikilisi ikinci, Jeep Cherokee ile Hüsnü Taylan, Hasan Taylan ikilisi ise üçüncü oldu.

24032015_dendoff-ic3

4 SINIFTA BİRİNCİ GELENLER
Yarışlarda Sınıf 1’de Suziki Vitara ile yarışan Engin Başkurt-Serdar Atabey ikilisi şampiyon olurken Sınıf 2’dte Suzuki Vitara ile Onur Alptekin ve Tamer Akdağ ikilisi finişi önde gördü. Sınıf 3’te Nissan Terrano ile yarışan Ahmet Ünlü-Ayhan Yıldırım ikilisi birinci gelirken Sınıf 4’te Jeep Wrangler ile yarışan Kenan Özsoy ve co pilot Ozan Yağcı birincilik elde etti.

24032015_dendoff-ic4

KAZALAR DA YAŞANDI
Yarışlarda önemli kazalar da yaşandı. Sınıf 1’de yarışan Sapanca Off-Road Kulübü’nden Hüsnü Taylan ve kardeşi Hasan Taylan’ın aracı devrildi. İkili buna rağmen yarışı tamamlamayı başardı. Denizli’den DENDOFF adına yarışa katılan ve S3 Sınıfı’nda yarışan Özgür Yaprak’ın aracı ise takla atarak yarış dışı kaldı.

DENİZLİ ÇIKARMA YAPTI
DENDOFF üyeleri Sapanca’daki yarışlarda Kenan Özsoy ve Özgür Yaprak’ı yalnız bırakmadı. Aralarında Başkan Hüseyin Uyar’ın da bulunduğu çok sayıda DENDOFF üyesi mücadeleyi izledi. 44 kapı numarası ile yarışan Kenan Özsoy’un başarısı tüm Denizli ekibini sevindirdi.

Türkiye Off-Road Şampiyonası’nın ikinci ayak yarışları Mayıs ayı başında Vezirköprü Doğa Sporları ve Off-Road Kulübü tarafından gerçekleştirilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..