REKLAMI GEÇ

DENİZLİ BBSK 1 YENİ AKSARAYSPOR 0

DENİZLİ BBSK 1 YENİ AKSARAYSPOR 0

Denizli Büyükşehir Belediyespor, küme düşme hattındaki rakibini İlker’in tek golü ile devirdi.

Selami Aydın / DENİZLİSPORHABER / 19 Nisan 2015 Pazar, 17:29

Spor Toto 3. Lig 2. Grup’ta mücadele eden Denizli Büyükşehir Belediyespor, kümede kalma mücadelesi veren Yeni Aksarayspor’u Doğan Seyfi Atlı Stadı’nda ağırladı. İbrahim Çelik’in öğrencileri müthiş direnç gösteren rakibi karşısında ilk bölümde pozisyon üretmekte zorlandıysa da oyunun kontrolünü bırakmadı. Orta alan mücadelesi şeklinde geçen ilk yarıda konuk ekip bulduğu pozisyonları tehlikeye dönüştüremeden kırmızı beyazlı defansa teslim etti.

Maçın ikinci bölümünde ise maça ağırlığını koyan Denizli Büyükşehir Belediyespor üst üste pozisyonlar üretti. Karşılaşmanın 63. dakikasında Uğur’un direkten dönün şutunu tamamlayan İlker takımını öne geçirdi.

Bu dakikadan sonra beraberlik golünü arayan Yeni Aksarayspor defansında sık sık pozisyonlar verdiyse de Denizli Büyükşehir Belediyespor forveti bu fırsatları iyi kullanamadı.

Maçın beş dakikalık uzatma bölümünde kalesinde iki ciddi pozisyon veren Denizli Büyükşehir Belediyespor, bu dakikalarda bunaldıysa da maçı kazanmasını bildi.

Kırmızı beyazlılarda Uğur, Mert, İlyas ve Efşan ortaya koydukları performans ile dikkat çekenken oyuna sonradan giren Ali Helvacı usta işi ara pasları ile kırmızı beyazlıları sık sık pozisyona sokmayı başardı.

DENİZLİ BBSK 1 YENİ AKSARAYSPOR 0
STAT: Doğan Seyfi Atlı
DENİZLİ BBSK: Taylan Aydoğan, Ramazan Aksoy (64′ Aziz Kızılgün) Fazlı Ayan (89′ Önder Akdağ) İlker Avşar, Mehmet Mert Özkaptan (82′ Ali Helvacı) İlyas Ekiz, Efşan Geçgin, Uğur Ayhan, Şahin Şafakoğlu, Cenk Özbey, Bilal Kılıç
YENİ AKSARAYSPOR: Emrehan Ceylan, Hakan Doğan, Hasan Dinçel, Özcan Özdemir (72′ Zahit Aydın) Fuat Yaman, Muhsin Polat, İbrahim Halil Yaşar (66′ Yasin Öztop) Arif Yağız (89′ Ebu Sıddık Çelik) Mesut Yılmaz, Azimet Okur, Yemen Taş
GOL: 63′ İlker Avşar (Denizli BBSK)
SARI KART: Mehmet Mert Özkaptan,. Efşan Geçgin (Denizli BBSK) İbrahim Halil Yaşar, Arif Yağız, Yasin Öztop, Zahid Aydın (Y. Aksarayspor)
MAÇTAN DAKİKALAR:

17′ Arif sağ kanattan getirdiği topla ceza sahası çaprazından sert vurdu, top kaleci Taylan’da kaldı.
34′ İlker’in ceza sahası dışından şutu üstten auta çıktı.

39′ Mehmet Mert ceza sahası ön çizgisi üzerinde şut fırsatı buldu, sert şutunu kaleci Emrehan kornere çeldi.
49′ Fuat’ın kullandığı serbest vuruşta ceza sahası içinde Hasan topla buluştu. Karşı karşıya pozisyonda şutunu Taylan çıkardı. Dönen topa bir kez daha Hasan müdahale etti ve yakın mesafeden bu vuruşunu da Taylan kornere çelerek takımının geriye düşmesini engelledi.
52′ Sol kanattan gelişen atakta Uğur hemen sağından bindiren Ramazan’ı gördü. Ramazan koşu gösteren Fazlı’nın önüne atarak Aksarayspor defansını çaresiz bıraktı. Fazlı karşı karşıya pozisyonda kaleye vurmak yerine içeri hareketlenen Uğur’a çıkarmak istedi araya defans girdi.
54′ Sağ kanattan gelişen atakta İlker penaltı noktası üzerine iyi ortaladı. İlker müsait durumda iyi sıçrayamadı ve top üstünden geçti. Kırmızı beyazlılar mutlak bir gol pozisyonunu harcamış oldu.
63´GOL : Uğur sol çaprazda topla buluştu, topu sağ ayağına aldı, yerden sert şutu uzak direkten döndü ve çizgi üzerinde kaldı, İlker pozisyonu tamamladı ve topu boş kaleye gönderdi 1-0.

71′ Sağ kanattan gelişen atakta İlker ceza sahası ön çizgisi üzerindeki Uğur’a çıkardı. Uğur’un sol ayağı ile yaptığı vuruş kaleci Emrahan’da kaldı.
73′ Muhsin sağ kanattan kullandığı serbest vuruşu ön direğe gönderdi, Fuat kaleci Taylan’dan önce topa müdahale etti, Taylan kale içindeki pozisyonu müthiş bir refleksle çıkardı ve kendisi de yere düştü. Yükselen top çizgi üzerinde Taylan’ın kucağında kalırken Fuat ikinci müdahaleyi yapamadı ve takımını mutlak bir golden etti.
75′ Fazlı ceza sahası ön çizgisi üzerinden sert vurdu kaleci Emrehan topu kornere çeldi.
82′ Uğur, İlker ile verkaç yaparak ceza sahası ön çizgisi üzerinde yerden vurdu, top az farkla auta çıktı.
88′ Kaleci Emrehan’ın uzun kullandığı topa Efşan ıskalayınca Denizli BBSK ceza alanı içindeki Hasan’ın önünde kaldı. Hasan’ın net pozisyonda dokunduğu topu Taylan çıkardı.
90′ Ali Helvacı’nın ceza sahası içine gönderdiği ara pasıyla buluşan Önder karşı karşıya pozisyonda topu kaleci Emrehan’ın üzerine vurdu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..