REKLAMI GEÇ

DENİZLİLİ KARATECİLER BİR GÜMÜŞ 4 BRONZLA DÖNDÜ

DENİZLİLİ KARATECİLER BİR GÜMÜŞ 4 BRONZLA DÖNDÜ

Türkiye Karate Federasyonu tarafından Kocaeli’de düzenlenen Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Türkiye Karate Şampiyonasından Denizlili Karateciler bir gümüş, dört bronzla döndü.

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 14 Ocak 2016 Perşembe, 11:23

Karatede 2016 yılının ilk büyük organizasyonu olan Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası geçen hafta Kocaeli’nin ev sahipliğinde yapıldı. Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu’nda gerçekleştirilen şampiyonaya kata ve kumite kategorilerinde toplam 1080 sporcu katıldı.

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan’ın da izlediği şampiyonada sporcular dereceye girebilmek için tatamiye çıktı. AA muhabirine açıklamada bulunan Delihasan, Kocaeli’de düzenledikleri ve 2 gün süren şampiyonada ortaya konan performanslardan oldukça memnun olduğunu, bütün sporcuların birbirine yakın bir mücadele sergilediğini söyledi.

Şampiyonaya Denizli’den 14 erkek, 8 bayan sporcu katıldı. 2015 yılında ülkemizi Dünya Şampiyonasında temsil eden Kerem Kaya, Ümit erkek +70 kg da Türkiye ikincisi oldu. Diğer sporcularımızdan 76 kg da Mustafa Çalkın, U21’de yarışan Oğuzhan Deveci, Ümitler Kata da M.Batuhan Özdemir ve Ümit Bayanlarda Songül Gürbüz kategorilerinde Türkiye üçüncüsü olarak bronz madalyanın sahibi oldular.

Türkiye Şampiyonasının ardından Denizli’ye dönen karatecilere Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu teşekkür etti. Karatede geçtiğimiz yıl çok önemli başarıların kazanıldığını hatırlatan İbanoğlu, sezonun ilk sınavında sporcuların Denizli’yi en iyi şekilde temsil ederek döndüğünü söyledi.

Pazar günü yapılan seçmelerle Avrupa Şampiyonası aday kadrosu da belli oldu. Şubat ayında Kıbrıs’ın Limassol kentinde yapılacak 43. Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edecek sporcular için belirlenen aday kadroda Denizlili sporculardan Kerem Kaya, Fazilet Solak, Mustafa Çalkın ve Songül Gürbüz yer aldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..