REKLAMI GEÇ

KARATENİN YILDIZLARI DENİZLİ ANALİG İÇİN BULUŞTU

KARATENİN YILDIZLARI DENİZLİ ANALİG İÇİN BULUŞTU

Anadolu Yıldızlar Ligi Karate Ege Grubu maçları hafta sonu Denizli’de yapıldı.

Selami Aydın / DENİZLİSPORHABER / 29 Aralık 2014 Pazartesi, 11:30

Sporun tabana yaygınlaştırılması, kulüplere ve milli takımlara alt yapı oluşturulması gibi hedefler doğrultusunda ilki geçtiğimiz yıl başlatılan Anadolu Yıldızlar Ligi projesi yeniden start aldı. Anadolu Yıldızlar Ligi kısa adıyla ANALİG’te atletizm, basketbol, badminton, masa tenisi, taekwondo, jimnastik, hentbol, voleybol, judo, karate ve yüzme branşlarının bir kısmında müsabakalar hafta sonu başladı.

KARATECİLER DENİZLİ’DE SAHNE ALDI

Ege grubu karate maçları 27-28 Aralık 2014 tarihlerinde Denizli’de Hasan Güngör Spor Salonunda yapıldı. Ege grubuna Bilecik ili katılmazken Kütahya, Uşak, Manisa, İzmir, Muğla, Aydın, Eskişehir ve ev sahibi Denizli ile birlikte 8 ilin yıldız karmaları yarıştı. Cumartesi günü sabah saatlerinde tartıya çıkan sporcular kata ve kumite de 35, 40, 45, 50, 50+ kg sıkletlerde tatamiye çıktı.

KATANIN YILDIZI FATİH ERDEM DEVECİ
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün koordinesinde Anadolu’nun yıldızlarını buluşturan organizasyonda, sporcuların centilmence mücadelesi vardı. Kata dalında hünerlerini sergileyen sporculardan Denizlili Karateci Fatih Erdem Deveci, tüm hakemlerden tam puan alarak sıralamada rakiplerinin önünde yer aldı. Kata Bayanlarda ise İzmirli sporcu Selin Saygel birinci oldu.

6 sıklette yapılan kumite maçlarında Denizlili sporcular başarılı maçlar çıkardı. 35 kg. bayanlarda Zumre İm ve +55 kg. da Kerem Kaya kilolarında ilk sırayı aldı.

İBANOĞLU: “YENİ YETENEKLER KEŞFEDİLİYOR”
Yarışmaları takip eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu tüm sporcuları mücadelelerinden dolayı kutladı. İbanoğlu, Türkiye’nin yıldız adaylarını buluşturan bu organizasyonun, yeni yeteneklerin keşfedilmesi ve genç sporcuların daha çok maç tecrübesi kazanması adına önemli olduğunu belirtti.

İZMİR TAKIM HALİNDE BİRİNCİ
Anadolu Yıldızları Karate Ege grubunu takım halinde bayanlar ve erkeklerde İzmir ekibi birinci bitirdi. Ege grubunda ilk 6 sırayı alan takımlar 21-22 Şubat 2015 tarihlerinde Marmara grubundan gelecek takımlarla Sakarya’da yarı finalde karşılaşacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..