REKLAMI GEÇ

KEREM KAYA RUMİ ÇOCUK OYUNLARINDA ALTINI KAPTI

KEREM KAYA RUMİ ÇOCUK OYUNLARINDA ALTINI KAPTI

Konya’da, 23 ülkeden 850 sporcunun katıldığı 5. Uluslararası Rumi Çocuk Oyunlarında, Denizlili Karateci Kerem Kaya altın madalya kazandı.

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 24 Nisan 2015 Cuma, 14:22

Konya’da 23 ülkeden 10 branşta 850 sporcunun katılımıyla düzenlenen 5. Uluslararası Konya Rumi Çocuk Spor Oyunları sona erdi. 21-22 Nisan 2015 tarihlerinde Konya Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezinde yapılan karate müsabakalarına Azerbaycan, Hırvatistan, İspanya, Macaristan, Makedonya, Türk Milli Takımı ve Konya Takımlarından 94 sporcu katıldı.

Yarışmalara Denizli’den katılan 2001 doğumlu Kerem Kaya rakiplerini rahat geçerek kilosunda şampiyon oldu. Kumite +70 kiloda mindere çıkan genç sporcu, ilk maçında Hırvat rakibini 9-1, ikinci maçında Macar rakibini 11-3, finalde ise Azeri rakibini 4-2’lik sonuçlarla geçerek altın madalyanın sahibi oldu.

KAYA KARDEŞLER HEDEFE YÜRÜYOR
Şubat ayının başlarında Yıldızlar Türkiye Şampiyonu olan genç sporcu Kerem Kaya, şimdiden karate camiasının gözbebeği isimlerinden biri oldu. Aile boyu karateye tutkuyla bağlı olan Kerem ve Muhammet Kaya kardeşlerin şimdiki hedefi, Temmuz ayında gerçekleşecek Ümit ve Gençler Türkiye Şampiyonasında başarılarını tekrarlamak. Kasım ayında Endonezya’da yapılacak Dünya Şampiyonasında milli formayı giymek isteyen sporcular, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Madalya sevincini Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu ile paylaşan Antrenör İhsan Kaya, Rumi’de ki yarışmaların Kerem’in form durumunu gösterdiğini, bu formunu yılsonuna kadar koruyarak Uluslar arası başarılara imza atmak istediklerini kaydetti. İl Müdürü Ahmet İbanoğlu genç sporcu Kerem Kaya ve antrenör İhsan Kaya’yı kutlayarak başarılarının devam edeceğine inandığını ifade etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..