REKLAMI GEÇ

Uğur Okulları’nda satranç heyecanı

Uğur Okulları’nda satranç heyecanı

Denizli Uğur Okulları Satranç Kulübü tarafından okul öğrencileri arasında düzenlenen Kış Satranç Turnuvası tamamlandı. Turnuva sonunda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Selami Aydın / DENİZLİSPORHABER / 25 Ocak 2016 Pazartesi, 13:14

Denizli Uğur Okulları’nda gerçekleştirilen Kış Satranç Turnuvası’na 43 öğrenci katıldı. İsviçre usulu ile 6 tur olarak üzerinden gerçekleştirilen turnuva çekişmeli mücadelelere sahne oldu.

Turnuvada erkeklerde Mert Can Karcı birinciliği elde ederken, Atahan Deliağ ikinci, Batuhan Önder de üçüncülüğü kazandı. Kızlar kategorisinde ise Refika Nur Ergen birinci oldu.

Denizli Uğur Okulları Kurucusu Mustafa Kemal Arslan turnuvada dereceye giren öğrencilere tablet, bilgisayar, kupa ve madalyalarını verdi.

Ödül töreninde konuşan Arslan, “Denizli Uğur Okulları öğrencilerin akademik gelişimine ve akademik başarılarına odaklanmış bir okuldur. Dünyanın değişik okullarında yapılan araştırmalar satranç oynamanın öğrencilerin akademik başarılarını arttırdığını kanıtlamıştır. Satranç öğrencilerin düşünsel, zihinsel ve sosyal yetilerini geliştiren en önemli ve en yaygın oynanan strateji ve zeka oyunudur. Öğrencilerimizin gelişimine ve başarılarına katkı sağladını inandığımız için Denizli Uğur Okullarının bütün sınıflarında satranç dersi koyduk.Satranç derslerinde satranç turnuvalarıyla destekleyerek tüm öğrencilerimizin satrancı sevmesini ve oynamasını sağlamaktayız”dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..