REKLAMI GEÇ

ALPEREN ACET GENÇLER TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDU

ALPEREN ACET GENÇLER TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDU

Yüksek atlamada Denizli’yi temsil eden Alperen Acet Türkiye şampiyonu oldu.

/ DENİZLİSPORHABER / 4 Şubat 2014 Salı, 10:21

Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından Gençler-Büyükler Türkiye Salon Şampiyonası, 1-2 Şubat 2014 tarihlerinde Aslı Çakır Alptekin Atletizm Salonu’nda gerçekleştirildi. Daha önce aynı salonda Yıldızlar Türkiye Şampiyonası yüksek atlamada şampiyon olan Alperen Acet; Gençler Türkiye Şampiyonasında piste çıktı. 1.87 boyundaki sporcu 2.05 m atlayarak şampiyonluğa uzandı. Sonraki atlayışlarında 2.11 m. olan Türkiye rekorunu kırmak için piste gelen genç atlet 2.12 metreyi denedi ama başarılı olamadı.

İLK KUTLAYAN İL MÜDÜRÜ İBANOĞLU OLDU
Yıldızlar Türkiye Şampiyonu olmasının ardından geçen hafta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu’nu ziyaret eden Alperen Acet ve antrenörü Cavit Ceylan verdikleri ilk sözü yerine getirdi. Gençler Türkiye Şampiyonasında ve 2016 Rio elemelerinde başarılı olacağına söz veren genç atleti ilk kutlayan isim İl Müdürü Ahmet İbanoğlu oldu.  Yüksek atlamanın atletizm içinde yer alan teknik branşların en zorlarından biri olduğunu belirten İbanoğlu “Alperen bu branşa gönül vermiş, disiplinli çalışan ve gelecek vaat eden gencecik bir sporcumuz. Yüksek atlamada en iyilerden biri olduğunu bir kez daha gösterdi. Başarılarının devam edeceğine yürekten inanıyorum” dedi.

ÖĞRETMENİ SAYESİNDE BAŞLADI
Atletizmle ilkokulda iken Beden Eğitimi Öğretmeni Yılmaz Güven sayesinde tanışan daha sonra Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Atletizm Antrenörü Cavit Ceylan ile çalışmalarını sürdüren ve 4 yıldır birlikte başarıdan başarıya koşan genç atletin şimdiki hedefi mayıs ayında Bakü’de yapılacak 2016 Rio Olimpiyatları baraj seçmeleri.  Çalışmalarını haftanın altı günü PAÜ ve Spor Toto tesislerinde sürdüren başarılı sporcu Alperen Acet ve antrenörü Cavit Ceylan, şampiyonanın ardından İzmir’e geçti. Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından yapılan ve 8 Şubat’a kadar sürecek olan Olimpik Performans Ölçüm ve Eğitim Kampına katıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..