REKLAMI GEÇ

AMATÖR SPOR HAFTASI KUTLANIYOR

AMATÖR SPOR HAFTASI KUTLANIYOR

Denizli’de Amatör Spor Haftası etkinlikleri başladı. Valilik önünden başlayan kortej yürüyüşü Çınar’da tamamlandı ve kutlamalara start verilmiş oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 8 Ekim 2018 Pazartesi, 18:40

Amatör Spor Haftası etkinlikleri başladı. Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü ve Denizli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun öncülük ettiği kutlamalara Faal Futbol Hakemleri Derneği, TÜFAD Denizli Şubesi, Hakem ve Gözlemciler Derneği Denizli Şubesi de katılım gösterdi.

Kutlama programı Valilik önünden start alan kortej yürüyüşü ile başladı. Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu ve Denizli ASKF Başkanı Feyyaz Ceşen’in de yer aldığı yürüyüş Çınar Meydanı’nda son buldu. Çınar’daki etkinliğe Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve Denizli Milletvekili Cahit Özkan da katıldı. Burada halk oyunu ekipleri ile kareteciler gösteriler yaptı. Etkinliklere vatandaşlar da ilgi gösterdi.

İBANOĞLU: ÇOK BÜYÜK BİR AİLEYİZ
Etkinlikte açılış konuşmasını yapan Denizli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu amatör spora olan ilgiyi artırmak ve farkındalık oluşturma için amatör spor haftasının kutlandığına değinerek; “Amatör spor branşlarındaki temel hedefimiz sağlıklı ve mutlu nesiller yetiştirmektir. Toplumda dayanışma ve kardeşliği güçlendirme amacına hizmet etmektedir. Çıraklık olmadan ustalık olmaz, amatörlük olmadan profesyonellik olmaz. Fedakarlık yapılmadan emek verilmeden başarı ortaya çıkmaz. Amatör sporlar dün olduğu gibi bugünde bizim gözbebeğimiz ve en kıymetlimizdir. Bu kapsamda Denizli’nin önemli bir kent olduğunu göstermeye çalışıyoruz. Hem sporcu sayısından hem de tesislerimizin kullanımı ve doluluk oranı bakımından. Denizli olarak çok önemli bir yere gelmiş durumdayız. Bu hizmetleri veren çok değerli büyükşehir belediye Başkanımıza ve katkı koyan herkese teşekkür ediyorum. Denizli’De 52 branşta 119 bin sporcumuz bulunuyor. 331 spor kulübü 83 milli sporcumuz, engelli branşlarında 32 kulüp ve 700’e yakın sporcu bulunuyor. Ulusal liglerimizde 16 takımımız yer alıyor. Kocaman bir aile olduğumuzu ifade etmek isterim” dedi.

DENİZLİ İLK 5’TE
Denizli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Feyyaz Ceşen ise yaptığı konuşmada; “Amatör olmadan profesyonel olunmuyor. Türkiye’De gerçekten bugün amatör konusunda ilk beşte yer alıyoruz. Bu bizim için gurur verici. Gençlerimiz spor yapmalı. Kötü alışkanlıklara yönelmemeli. Spor amatörle güzel. Amatör sporcu ve kulüplerimizin sayısında artış varsa belediye başkanlarımızın katkısı ile olmuştur. Biz bunlarla mutluyuz” diye konuştu.
Etkinlikte kısa bir konuşma yapan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise Denizli’de spora ve sporcuya yönelik çalışmaları hakkında kısa bir bilgi aktardıktan sonra; “Spor hayatın ta kendibi. En büyük arzumuz herkese spor yaptırmak”dedi.

İŞTE ETKİNLİK TAKVİMİ
Denizli’de Amatör Spor Haftası kutlamaları bir dizi etkinlikten oluşuyor. Yarın Doğan Demircioğlu İlkokulu’nda penaltı yarışmaları gerçekleştirilecek. 10 Ekim’de Forum Çamlık’ta spor içerikli gösteriler ile halk buluşturulacak. Cuma günü PAÜ Spor Bilimleri Fakültesi konferans salonunda panel gerçekleştirilirken aynı akşam Çınar Meydanı’nda sportif gösteriler yapılacak. Pazar günü ise Çınar Meydanı ve Çamlık arasında bisiklet turu gerçekleştirilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..