REKLAMI GEÇ

ATLETİZMDE EN İYİLER DENİZLİ’DEKİ YARIŞLARDA BELLİ OLDU

ATLETİZMDE EN İYİLER DENİZLİ’DEKİ YARIŞLARDA BELLİ OLDU

Okul Sporlarında Atletizmin en iyileri Denizli’de belli oldu.

/ DENİZLİSPORHABER / 27 Mayıs 2014 Salı, 09:40

Okul Sporları Gençler Türkiye Atletizm Şampiyonası hafta sonu Denizli’de yapıldı. Cumartesi günü açılış seremonisi ile başlayan büyük heyecanda 653 sporcu ter döktü. Spor Toto Spor Kompleksi Olimpik Atletizm Sahası’nda gerçekleşen şampiyona, Türkiye’nin gelecek vaat eden genç atletlerini bir araya getirdi.

Denizli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün koordinesinde yapılan yarışmalarda; 100, 200, 400, 800, 1500 ve 3000 metre koşu, 100 ve 110 metre engelli, gülle, cirit ve disk atma, sırıkla atlama, yüksek atlama, üç adım atlama ve uzun atlama dallarında iki gün boyunca sporcular pistte yer aldı. Genç Kızlar 100 m. engelli ile start alan ilk yarışmada, Bursalı sporcu Meryem Çanak 14.44 derece ile yarışı ilk sırada tamamladı. Sırıkla Atlama Genç Kızlar kategorisinde Adanalı sporcu Demet Parlak, 3.96 m. atlayışla okul sporları tarihinin en yüksek sırıklama atlama mesafesini atlamayı başardı.

Tüm yarışmalar sonunda Genç Erkeklerde Ankara Mimar Sinan Endüstri Meslek Lisesi 1019 puanla sıralamada zirvede yer aldı. Genç Kızlarda ise Bursa Faik Çelik Kız Meslek Lisesi 882 puan alarak şampiyonada birinci oldu. Ayrıca kız ve erkeklerde tüm branşlarda, bireysel olarak en yüksek puan alan 4 sporcuya kupa verildi.

İL MÜDÜRÜ AHMET İBANOĞLU “TÜM SPORCULARI KUTLUYORUM”
Yarışmaların teknik toplantısından son düdük çalana kadar şampiyonayı takip eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu; Denizli’de ki finallere kadar gelme başarısı gösteren tüm sporcuları kutladı. Sezon başından bugüne il birinciliği, gruplar ve yarı finaller de başarı göstererek finale kalan sporcuların atletizmde Türkiye’nin en iyileri olduğunu belirtti. Denizli’nin sahip olduğu altyapı ve tesisleri ile hem önemli sporcular yetiştirdiğini, hem de her organizasyonu başarıyla yapabileceğini kanıtladığını söyleyen İbanoğlu; organizasyonun kusursuz geçmesi için özen gösteren tüm görevlilere teşekkür etti.

1. LİG 1. KADEME YARIŞLARI HAFTA SONU DENİZLİ’DE
Atletizm heyecanı önümüzdeki hafta sonu devam edecek. Türkiye Atletizm Federasyonu’nun 2014 yılı faaliyet takviminde yer alan 1.Lig 1. Kademe yarışmaları 31 Mayıs – 01 Haziran 2014 tarihlerinde Denizli’de yapılacak. Kulüplerin yarışacağı 1. Lig yarışmalarında atletler, takımlarını Atletizm Süper Ligine çıkarmaya çalışacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..