REKLAMI GEÇ

Denizli Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Tunçtürk’ün futbol aşkı

Denizli Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Tunçtürk’ün futbol aşkı

Denizli Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Özer Tunçtürk’ün ciddi bir futbol kariyerinin olduğunu biliyor muydunuz?

/ DENİZLİSPORHABER / 27 Ağustos 2013 Salı, 12:47

20 yıla aşkın amatör spor kulüplerinde orta saha oyuncusu olarak görev alan, futbolu bıraktıktan sonra kulüp bile çalıştıran Tunçtürk, oyun stiliyle yeşil sahada olduğu yıllarda Fenerbahçe’nin efsane isimlerinden Oğuz’a benzetiliyormuş.

Denizli Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Özer Tunçtürk’ün etiketlendiği bir facebook paylaşımı, başkanın aslında senelerini verdiği ama fazlaca bilinmeyen bir yönünü gün yüzüne çıkardı. Tunçtürk, meğer 20 yıla yakın futbolcu olarak yeşil sahalarda görev almış.

ŞAMPİYONLUKLAR YAŞADI

Aslen Muğla’nın Yatağan İlçesi’nden olan Özer Tunçtürk, henüz 16 yaşındayken Yatağanspor’da başladığı amatör futbol kariyerinde 20 yıla yakın yeşil sahalarda mücadele etti. Bir ara Afyon Evcilerspor’da da forma giyen Tunçtürk futbolculuk yaşamının büyük bir kısmını Yatağanspor’da geçirdi. Amatör 2. Lig, 1. Lig ve Süperlig tecrübesi olan, şampiyonluklar tadan Tunçtürk, 2002’de Denizligücü’Nde de forma giydi.

FENERBAHÇELİ OĞUZ BENZETMESİ

Bir orta saha oyuncusu olarak forma giyen ve genelde oynadığı takımlarda oyun kuruculuğu görevini üstlenen Tunçtürk, bir Fenerbahçe taraftadı. Gençlik yıllarında oyun stili nedeniyle arkadaşlarının kendisini  Sarı Lacivertli takımın efsane futbolcularından Oğuz’a benzettiklerini de söyleyen Tunçtürk, “Benim için futbol yaşamın bir parçası” diye konuştu.

ANTRENÖRLÜK DE YAPTI

2004’te futbolu bıraktıktan sonra antrenörlük kursuna gidip belge de alan Tunçtürk, futbol serüvenini ilk kez forma giydiği Yatağanspor’a 3 sezon antrenörlük yaparak tamamladı. Futbol kariyerini antrenörlükle tamamlayan Tunçtürk’ün kalbi yine de futbolda. Futbol sevgisinin hiçbir zaman sönmeyeceğini söyleyen Tunçtürk, “Hala bir takım çalıştırmak isterim” diye konuştu.

TERCİH MÜHENDİS YAPTI

Isparta’da aldığı üniversite eğitimi sırasında bile Yatağan’a sık sık gelip Yataganspor’da forma giyen Tunçtürk, aslında futbolcu olmak istiyordu. Ancak yaşam şartları nedeniyle bir tercih yapmak zorundaydı. “O dönemlerde ciddi teklifler bile alıyordum. Profesyonel olarak futbolcu olmak isterdim. Ama yaşam şartları bir tercih yapmamı zorladı” diyen Tunçtürk, bu nedenle mühendis olduğunu söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..
 

serdar   -  Bağlantı 29 Ağustos 2013, 09:26

Özer Tunçtürk Muğla Yatağan Denizli Yatağan’lıdır 🙂

ALİ   -  Bağlantı 28 Ağustos 2013, 14:43

haberde muğlanın yatağan ilçesi olarak belirtilmiş doğrusu Denizlinin Yatağan kasabası olacak