REKLAMI GEÇ

Gazeteci olmasalardı hepsi yıldız futbolcu olurdu

Gazeteci olmasalardı hepsi yıldız futbolcu olurdu

Denizli halkının tüm gelişmelerden haberdar olmasını sağlayan basın mensupları bir dönem futbol sahalarında da fırtına gibi esiyordu…

/ DENİZLİSPORHABER / 13 Eylül 2013 Cuma, 13:05

Fakat kuşkusuz bu fırtına kısa sürüyordu. Çok iyi bir teorisyen olmalarına karşın pratikte dökülen Basınspor genellikle ‘En Centilmen Takım’ ödülüne layık görülüyordu.

Denizlili basın mensupları futbolun ‘eleştri yapanlar’ tarafındaymış gibi gözükse de tozlukları çekip sahaya çıktıklarına da az rastlanır değil.  Kentiin usta gazetecilerinden Sebahattin Alp’in arşivinden çıkan bu fotoğraf ise Emsan Doğan Demircioğlu Turnuvası’nda çekilmiş bir kare. Tam tarih konusunda fotoğraftaki kişiler tam olarak anlaşamasa da 1994 yada 95 yılı olması muhtemel.

Elbette turnuvada kupayı değilse de kendilerine hediye edilen tava tencereleri havaya kaldırmak Denizli’nin emektar basın mensupları için ‘Kazanmanın değil katılmanın önemine ait’ bir anı o kadar.

KİM O FOTOĞRAFTAKİLER

Ayaktakilerden başlayalım… En solda Denizli’nin emektar gazetecilerinden Ayhan Akar, şu anda Muhalif Gazetesi’nin bir ferdi olarak çalışmalarını sürdürüyor. Hemen sağında kısa süre önce emekli olmuş olan yıllarca İhlas Haber Ajansı’nın büro şefi olarak görev yapan Altay Varol. Şu anda Hizmet Gazetesi’nin genel yayın yönetmenliğini üstlendiğini de hatırlatalım. Onun yanında hem yeşil sahaların hem de medya dünyasının fırtına isimlerinden Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Hizmet Gazetesi’nin sahibi Önder Varol…  Onun sağında ise Denizli’de gazetecilik mesleğini yapmayı bırakıp taa Çanakkale’ye giden ve orada gazeteciliğini sürdüren Yirmi ve Horoz gazetelerinin bir dönem Spor Müdürlüğü görevini üstlenen fikri tüfekçi.

Tüfekçi’nin hemen sağında ise kısa süre önce DRT’den ayrılarak özel sektörde çok özel bir göreve gelen, hali hazırda içtiğimiz çayda emeği olan Selçuk Selvan. Şimdi bir çay firmasının bölge direktörlüğünü yürütüyor.

Kale’de ise emektar Can Sinanoğlu’nun yer almasını manidar buluyoruz. Deha TV’nin bir dönem acar muhabirlerinden biri olan Sinanoğlu aynı zamanda bir psikolog. Belki kaleci formasını sırtına geçirdiğinde çok fazla gol kurtaramamıştı ama bugün Denizli Kapalı Cezaevi Psikoloğu olarak pek çok kişinin yaşamını kurtarıyor diyebiliriz.

Oturanlara gelince en başta bir dönem Denizli Gazetesi’nde çalışan medyada kısa süre geçirmiş arkadaşlardan Kadir. Hemen sağında yıllarca Milliyet Gazetesi’nin Denizli muhabirliğini üstlenmiş şimdi ise Maliye’de memur olan Mehmet Zeybekoğlu. En sağda Hürriyet Gazetesi’nin Büro Şefi Osman Nuri Boyacı ve onun solunda ise yıllarca Bozkurtspor’un kaleci eldiveenini giymesine rağmen neden santrafor olarak maça çıktığı anlaşılamayan emektar gazeteci Sebahattin Alp. Alp hala futbol ile ilişkisini kesmiş değil. Yıllardır Denizli Belediyespor’un Medya Sorumlusu olarak görev yapıyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..