REKLAMI GEÇ

Hükümet gibi adam

Hükümet gibi adam

Hükümet muhtelif kentlerde 24 yeni futbol stadının inşasını sürdürüyor ama Denizli’ye stat sözü muhalefetin adayından geliyor…

/ DENİZLİSPORHABER / 11 Kasım 2013 Pazartesi, 15:41

SELAMİ AYDIN / Denizli için kanayan bir yara olan Şehir Stadı’nın yenilenmesi konusunda tek ciddi adım atılmaması MHP Büyükşehir Başkan Adayı Ali İpek’i harekete geçirdi. Deneyimli spor adamı Denizli’ye 32 bin kişilik stat yapma projesini açıkladı, stadın yerinin değişmeyeceğini söyledi.

ATATÜRK STADI YETERSİZ

Denizli Atatürk Stadı’nın ihtiyaca cevap vermekten uzak olduğunu hatırlatan İpek, “Denizli UEFA standartlarında bir futbol stadını hak ediyor” dedi. Stat konusunun acil bir konu olduğuna değinen İpek, “Bazıları stadı yıkıp yerine AVM yapma hayali kuruyor olabilir. Ama bizim düşüncemiz stadın yerinin değişmemesi yönünde” dedi. Yeni yapılacak stadın sadece spor organizasyonlarında insanların toplandığı bir mekan olmayacağının da altını çizen İpek, “Modern, Denizli’ye yakışan bir stat yapmak istiyoruz. Burası bir yaşam alanına dönüşecek. Sadece maç günlerinde değil her gün insanların akın ettiği sosyal tesislerle, işletmelerle donatılmış bir yer olacak. Denizli’nin yeni çekim merkezlerinden biri olacak” dedi.

Yeni statta Denizlispor deplasmanın da rakipler için zor bir yer olacağını hatırlatan İpek, “Ambiyansı ile rakibi baskı altına alacak bir stat olacak. Tamamı kapalı bir stadı Denizlisporlu taraftarlar çoktan hak etti” dedi.

24 YENİ STAT YAPILIYOR AMA DENİZLİ YOK

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın spor tesislerinin sayısını artırmaya yönelik bir projesi olduğunu bu kapsamda 24 ayrı kentte modern statlar inşa edildiğini hatırlatan İpek, “Süper ligi bırakın 1. Lig’de bile takımı olmayan şehirlere yeni statlar yapıyorlar. Denizli bu konuda da üvey evlat muamelesi görüyor” dedi. Bakanlık Çorum, Afyon, Sakarya, Malatya, Hatay, Kocaeli gibi kentlerde modern statların yapımını sürdürüyor.

DENİZLİ’NİN ŞİDDETLE STADA İHTİYACI VAR

Denizlisporhaber.com daha önce yayınladığı incelemede kentin stat problemine değinmişti. İşte o haberden bazı notlar:

Denizlispor-Samsunspor maçı sırasında stat ışıklarının bir bölümü sönerek maçın ertelenmesine neden olan Denizli Atatürk Stadı artık miadını doldurdu. 1987 yılında ilk kez bir maça ev sahipliği yapan stat süreç içinde cazibesini kaybetti ve standartların bir hayli gerisinde kaldı. Bu güne kadar Denizli’ye hizmet eden stat artık ihtiyaçlara cevap veremez duruma geldi. Yıllar içinde yapılması düşünülen tadilat ve yenileme projeleri de uygulanamayınca stat bugünkü durumunu aldı.

Samsunspor maçı, stadın yarıda bıraktığı ilk maç değil. Denizli’de aynı rezalet bir süperlig maçında da yaşanmıştı. ­Denizlispor ile Fenerbahçe arasında oynanan lig maçı sırasında yine stat ışıkları arıza yapmış ve maçın 42 dakika duraklamasına neden olmuştu.

Denizli Atatürk Stadı’nın tek eksiği sadece ışıklandırma sisteminde değil. Fiziki koşulları da son derece yetersiz olan stattaki en büyük sorun zeminde başlıyor. Saha zemininin drenaj sistemi çok uzun yıllar önce miadını doldurdu. Geçici çözümlerle, her yıl yapılan müdahalelerle ayakta duran tadın drenaj sistemi çökmüş durumda. Bu durum kaliteli çimlerin büyümesine de engel oluyor. Stat zeminindeki yabani otlar da Atatürk Stadı’nın artık bir klasiği. Mevsiminde oynanan maçlarda saha zeminindeki sarı otlar rahatlıkla görülebiliyor. Ama yine de bu durum maç oynanmasına engel teşkil etmiyr. Buna karşın stat zemini her sezon tohum desteği ile yeşillendiriliyor.

FİZİKİ KOŞULLARI REZALET

Denizli Atatürk Stadı’nın fiziki koşulları da tam bir rezalet. Taraftar açısından hiçbir ambiansı bulunmayan statın çağın modern statlarından farklı olarak tribünlerinin büyük bölümü de açık. Bu durum takımın seyirci ortalamasını sert kış günlerinde ve aşırı sıcak olan yaz günlerinde doğrudan etkiliyor. Stat içindeki tesisler ihtiyaca cevap vermiyor. Eski yapıdaki tuvaletler çalışanların tüm gayretlerine rağmen yetersiz ve kullanışsız. Tribün altlarındaki bölümlerin önemli bir kısmı kullanılamayacak kadar kötü durumda. Zaten mimarileri gereği bir işe de yaramıyorlar.

BİR FACİA OLABİLİR

Denizli Atatürk Stadı yapısal olarak da güven vermiyor. Kentin yapıldığı yıllardakı yapı yönetmelikleri, deprem kuşağı içindeki Denizli kenti için kabul edilebilir düzeyin çok altında. Özellikle maraton ve kale arkaları tribünlerin bulunduğu bölüm ise zaman içinde en çok yıpranan tribünler olarak göze çarpıyor. Önceki yıllarda bir 23 Nisan törenleri sırasında bir çok küçük bir bölümü çöken tribünler ilk uyarılarını vermiş durumda. Çelik krişlerle desteklenen tribünlerin altında yapılan incelemelerde metal malzemelerin ciddi bir korozyon sorunu yaşadığı çıplak gözle görülebiliyor. Kentteki tüm kamu binalarının repremsellik araştırmasının yapılmasına rağmen 15 bin kişiye ev sahipliği yapan bu tesiste aynı incelemenin yapılmamış olması da ciddi bir duyarsızlık.

OTOPARK SORUNU

Stat kentin tam ortasında yer alıyor. Etrafı konutlarla çevrili olan Denizli Atatürk Stadı’nın maç günlerindeki en önemli sorunlarından biri de otopark. Maça otomobilleri ile gelmek isteyen izleyicilerin önüne işte bu sorun çıkıyor. Stat alanının içinde kalan küçük otopark ise polis, yayıncı kuruluş, kulüp görevlileri ve basın mensuplarının araçlarına ancak yetiyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..
 

Ali Caner   -  Bağlantı 12 Kasım 2013, 16:47

Stadı eski yerine yapacak olduktan sonra hiç yapma daha iyi.Şehiriçinde stadın ne işi var.modern otoparklı ve altyapılı bilhassa trafik akışı rahat olacak ileriye dönük geniş bir alana yapman lazım.

Csher   -  Bağlantı 12 Kasım 2013, 08:52

denizli yeni stadı hakkediyor peki denizlispor???