REKLAMI GEÇ

Magandanın kararttığı hayatını şampiyon olarak aydınlatmak istiyor

Magandanın kararttığı hayatını şampiyon olarak aydınlatmak istiyor

Yaklaşık 10 yıl önce bir akrabasının düğününde atılan maganda kurşunun ardından tekerlekli sandalyeye mahkum olan Murat Turan, her şeye rağmen hayata tutunmaya çalışıyor. 2019 yılında Hollanda’da yapılacak olan Paralimpik Dünya Şampiyonası’na gitmek için çalışmalarını sürdüren milli okçu, maddi imkansızlıkların kendisini zorladığını belirterek özellikle ok ve yay ihtiyacının karşılanmasnı istiyor.

Emrah Varol / DENİZLİSPORHABER / 25 Temmuz 2018 Çarşamba, 16:29

Denizli’de yaşayan milli okçu Murat Turan, askerliğini yaptıktan sonra geldiği memleketinde bir akrabasının düğününe gitti. Burada maganda kurşunuyla felç olan ve tekerlekli sandalyeye mahkum olan Murat Turan hayata küsmeden devam etti. Okçuluk yapmaya başlayan ve kendisini her geçen gün daha fazla geliştiren Murat Turan, şimdi de 2019 yılında Hollanda’da yapılacak olan Paralimpik Dünya Şampiyonası’na hazırlanıyor. Burada ilk 16’ya girmesi halinde 2020 yılında Tokyo’da yapılacak olan olimpiyatlarına katılmaya hak kazanmayı hedefleyen Murat Turan’ın belini maddi imkansızlıklar büküyor.

5 yılda iki kez Türkiye üçüncüsü, bir kez Türkiye ikincisi ve bir kez de Türkiye birincisi olan Murat Turan, Denizli’deki hava şartlarından dolayı antrenmanlarını Ankara’da Yıldırım Okçuluk Spor Kulübü’nde misafir olarak yapıyor ve bir arkadaşının evinde kalıyor.

Ok ve yay masraflarının belini büktüğünü ifade eden Murat Turan, ‘’ Ok, yay ve diğer malzemelerimin şampiyonalara katılmam için iyi olması gerekiyor. Bu da yılda 15 bin TL gibi bir rakam tutuyor. Birçok şeyi almaya çalışıyorum ancak gücüm tükeniyor. Ben hayırseverlerimizden yardım bekliyorum. Ok ve yaylarımı alıp bana da hiç değilse 1 yıl boyunca sahip çıkarlarsa ben ülkemizi güzel yerlerde temsil edeceğim. Benim hayallerim var. Bana destek verilmese de ben hayallerimin peşinde koşacağım’’dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..