REKLAMI GEÇ

Mahkeme kamera kayıtlarını izleyecek

Mahkeme kamera kayıtlarını izleyecek

Mahkeme heyetinin henüz izlemediği olay anı görüntüleri için ara karar alındı.

/ DENİZLİSPORHABER / 23 Mayıs 2014 Cuma, 11:03

SELAMİ AYDIN / Tekden Denizlispor taraftar gruplarından 57 Gençlik ve Yeşil Cephe üyeleri arasında 30 Kasım’da çıkan bir tartışmadan sonra işlenen cinayetin davası dün görüldü. Fatih Eroğlu’nun yaşamını yitirdiği dava Denizli 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde sürdü. Bazı tanıkların dinlendiği duruşma 2,5 saatte tamamlandı.

TAHLİYE TALEBİNE RET
Eroğlu’nun öldürüldüğü ve çok sayıda yaralının bulunduğu olayla ilgili tutuklu bulunan 57 Gençlik Taraftar Derneği Başkanı İ.S. ve dernek üyesi E.Ş.’nin avukatları tahliye talep etti. Mahkeme heyeti İ.S.’nin tahliye talebini oy birliği ile E.Ş.’nin talebini ise oy çokluğu ile reddetti.

İKİ TANIK DİNLENDİ
Dünkü duruşmada mahkeme heyeti iki de tanığı dinledi. 57 Gençlik üyesi iki tanık, olay öncesinde arkadaşlarına yemek almak için dernek binasını terk ettiklerini anlattı. Olay öncesi ve olay sonrasında gördüklerine dair mahkeme heyetini bilgilendirdi. Sanıklardan İ.S’de duruşmada, “Öldürmek isteseydim hepsini öldürürdüm. Öyle bir niyetim yoktu. Amacım korkutmaktı” şeklinde konuştu.

MESAFELER SORUN OLDU
Duruşmada olayın gününün değerlendirmeleri sırasında mesafeler konusunda sıkıntı yaşandı. Sanık ve mağdur avukatları mesafelerin doğru anlaşılamadığından şikayet etti. Davacı tarafın temsilcileri olay yerinde keşif yapılmasını istedi. Davanın ilerleyen sürecinde olay yerinde keşif yapılması bekleniyor.

CD’LER İZLENMEMİŞ
Duruşmada mahkeme heyetinin olay günü yaşananları gösteren kamera kayıtlarını henüz izlemedikleri ortaya çıktı. Olay anına ilişkin önemli detayların yer aldığı kamera ve ses kayıtlarının incelenmesi için ara karar alındı. Bir sonraki duruşma tarihi ise 17 Temmuz olarak belirlendi.

NELER OLMUŞTU?
57 Gençlik ve Yeşil Cephe arasında deplasmandaki Tavşanlı Linyitspor maçı dönüşünde olaylar yaşanmıştı. Yeşil Cephe’nin bazı üyeleri 57 Gençlik’in Atatürk Stadı’ndaki dernek binasının önüne gelmiş bu sırada çıkan olayda 57 Gençlik üyeleri pompalı av tüfekleri ile diğer gruba ateş açmıştı. 15’in üzerinde yaralının olduğu saldırıda Yeşil Cephe grubu lideri Fatih Eroğlu aldığı saçmalar nedeniyle hayatını kaybetmişti. 11 kişinin gözetim altına alındığı olayla ilgili cezaevinde iki tutuklu sanık bulunuyor. Sanıklardan 9’u ise tutuksuz yargılanıyor. Cumhuriyet Savcılığı sanıklar hakkında 19 kez adam öldürme, adam öldürmeye teşebbüs, adam öldürmeye iştirak ve teşebbüse iştirak gibi suçlamalarda bulundu. Olay yerinde 2 av tüfeği 23 fişek, 14 kartuş, 6 kesici ve delici alet ile 4 adet demir sopa ele geçirilmişti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..