REKLAMI GEÇ

Milli davet aldılar

Milli davet aldılar

Türkiye Küçükler Şampiyonası’nda dereceye girdiler milli davet aldılar.

/ DENİZLİSPORHABER / 12 Şubat 2014 Çarşamba, 11:56

SELAMİ AYDIN / Satranç İhtisas Kulübü sporcuları Antalya’da gerçekleştirilen Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonası’nda dereceye girerek milli davet adıldı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu’nu ziyaret eden satranççılar sevinçlerini paylaştı.

65 SPORCU KATILMIŞTI
7 gün süren şampiyonaya Denizli’den 65 sporcu katılmıştı. Denizli’den ilk kez genel kategoride bir çıkarken 7 yaş grubunda Ali Tütüncü Türkiye şampiyonu olmuştu. Turnuvaya iyi hazırlanan Denizlili sporcular uzun süren maçlara rağmen başarılı performans ortaya koydu ve 9 sporcu milli takım havuzuna girdi. Başarılı olan sporculardan Ali Tütüncü, Mehmet Emre İlkimen ve İlayda Kaygısız çok mutlu olduklarını ve daha büyük başarılar için çalışacaklarını söyledi.

ZİYARET ETTİLER
Sohbet havasında geçen ziyarette Denizli’de satrancın geldiği nokta, satranç için yapılması gerekenler ve sporcuların başarısı konuşuldu. Denizli’nin Satrancın Süper Ligi olarak bilinen İş Bankası Satranç Ligi’ne geçen sene ev sahipliği yapması, satrancın Denizli’de 7653 sporcu ile en çok lisanslı sporcu sayısına sahip branş olması ve 9 sporcumuzun milli takım havuzuna yükselmesi bu branşın önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

ALTYAPI OLUŞTU
Sporcuları, ailelerini ve kulüp yetkililerini kutlayan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu; satrançta yaşanan gelişmelerin ve sporcuların başarısının gurur verici olduğunu belirtti. Satrancın çocukların gelişimine müthiş katkı yaptığını söyleyen İbanoğlu; “Denizli’de yaptığımız çalışmalar ile gerek kulüplerimiz gerekse ailelerin fedakarlıkları sayesinde satrancın altyapısını oluşturduk. Şimdi meyvelerini alıyoruz” dedi.

7 Yaş Türkiye Şampiyonu Ali Tütüncü, Türkiye’yi Peru’da yapılması planlanan Dünya Şampiyonasında temsil edecek. 10 yaş genel kategoride üçüncü olan Mehmet Emre İlkimen ise Avrupa Şampiyonasında milli forma ile ter dökecek.

İşte Milli Takım Havuzuna Katılan Sporcular
7 Yaş Genel Türkiye Şampiyonu Ali TÜTÜNCÜ
7 Yaş Genel Türkiye 6.’sı Enis ERÖZ
8.Yaş Genel Türkiye 5.’si Yiğit Sarp ÇALLIOĞLU
8 Yaş Kızlar Türkiye Üçüncüsü Hatice Su KOYUNCU
9 Yaş Kızlar Türkiye 4. ‘sü Ceylin TİKVEŞLİ
10 Yaş Genel Türkiye Üçüncüsü Mehmet Emre İLKİMEN
11 Yaş Kızlar Türkiye 4.’sü İlayda KAYGISIZ
12 Yaş Genel Türkiye 6.’sı Ata Gündüz UYAN
12 Yaş Kızlar Türkiye 6.’sı Leman DEMİRELLİ

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..