REKLAMI GEÇ

PAÜ’ye dev kapalı salon

PAÜ’ye dev kapalı salon

Pamukkale Üniversitesi çok amaçlı spor salonunun açılışını Mayıs ayında yapacak. Yetkililer salonun tüm üniversiteler arasında en büyüğü olduğunu savunuyor.

/ DENİZLİSPORHABER / 25 Nisan 2014 Cuma, 15:25

Pamukkale Üniversitesi Kampüsü’nde yapımı bitmek üzere olan spor salonu Mayıs ayında hizmete açılacak. 4.500 kişilik koltuk kapasiteli, toplamda 5 bin kişiye hitap edecek salon, Üniversite yetkililerinin iddiasına göre Türkiye’deki üniversiteler arasında en büyük ve çok amaçlı kullanılabilecek spor salonu olacak.

MAYIS AYINDA AÇILACAK
Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, “Kampus içerisinde bulunan yüzme havuzları ve spor tesislerine gelen 5 bin kişinin yanında, 5 bin kişi de spor salonuna gelecek. Böylece 10 bin kişi spor amaçlı sosyal tesislerimize gelmiş olacak. Diğer yandan spor tesislerine gelen vatandaşlarımız için adeta bir çevre yolunu andıran 3. kapımız da hizmete yakın zamanda açılacak. Burada spor karşılaşmalarının yanı sıra mezuniyet törenleri, konserler gibi birçok etkinlik te yapılabilecek” dedi.

ULUSLARARASI STANDARTLAR
Yeni spor salonunun uluslararası standartlara uygun olduğunu açıklandı. İki katlı tasarlanan salon izleyici localarına da sahip olacak. Sporcuların tüm ihtiyaçlarına cevap verecek düzeyde tasarlanan salonda 4 soyunma odası, 3 hakem odası, 2 gözlemci odası, doping odası, ilkyardım odası, IT odası, medya merkezi, toplantı odası, fitness merkezi, 2 çok amaçlı salon, 12 ofis ve 2 derslik bulunuyor. Bunların yanında salonda VIP dinlenme odası, basın tribünü, 3 adet büfe, 2 adet gişe ve 2 adet büyük ledskorboard da yer alıyor. Uzay kafes çatı sistemi ve eliptik görünümlü salon; konser, mezuniyet töreni, seminer ve toplantılara hizmet edebilecek şekilde çok amaçlı olarak dizayn edildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..