REKLAMI GEÇ

REKORTMEN OKÇUYA İBANOĞLU’NDAN TEŞEKKÜR

REKORTMEN OKÇUYA İBANOĞLU’NDAN TEŞEKKÜR

Çin’de yapılan Okçuluk Dünya Kupasında milli forma ile Türkiye Rekoru kıran Ahmet Bacak, Denizli’ye döndü ve ayağının tozuyla sevincini İl Müdürü Ahmet İbanoğlu ile paylaştı.

/ DENİZLİSPORHABER / 7 Mayıs 2014 Çarşamba, 09:41

Dünya Kupası 1. Ayağı (Archery World Cup 2014) Çin’in Shanghai kentinde yapıldı. Şampiyonaya 40’ın üzerinde ülke katılım gösterirken dünya ve olimpiyat Şampiyonları da dahil olmak üzere dünyanın en iyi okçuları buluştu.

Şampiyonaya Denizli’den katılan Ahmet Bacak ve Mine Yalçınkaya; Büyükler kategorisinde Denizli’den Dünya Kupasına katılan ilk sporcular olarak tarihe geçti. Makaralı Yay Büyük Erkeklerde yarışan Ahmet Bacak, Dünya Kupasının ilk ayağında Türkiye Rekorunu kırarak çifte tarih yazmış oldu. İyi bir yarışma çıkaran sporcu önceki gün Denizli’ye döndü.

Türkiye Rekorunun sahibi milli sporcu Ahmet Bacak, Okçuluk Federasyonu Denizli İl Temsilcisi ve aynı zamanda antrenörü olan Nursen Çokak ile birlikte Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu’nu ziyaret ederek sevincini paylaştı.

Milli Okçu; sıkı bir hazırlık kampının ardından gittikleri Çin’de, dünyanın en iyi sporcuları ile yarışıyor olmanın başlangıçta kendisini heyecanlandırdığını söyledi. Milli formayı taşımanın verdiği sorumluluğu bildiklerini ve yarışmalara yüksek konsantrasyonla başladıklarını belirten milli sporcu, 36 ok atışının yapıldığı ilk turda 360 tam puan üzerinden 353 puan almasının kendisine müthiş bir özgüven verdiğini belirtti. Toplam puanda 704 puan alarak Türkiye Rekoru kırdığı için mutlu olduğunu söyleyen Başarılı Okçu, hedefinin Dünya Kupası finallerinin yapılacağı İsviçre’ye gidebilmek olduğunu söyledi.

Denizli’de Okçuluğun bu noktaya gelmesinde büyük pay sahibi olan İl Temsilcisi ve Antrenör Nursen Çokak; başarıyı sporcularının inanmasına bağladı. Dünya Kupasında yarışmanın kolay bir iş olmadığını belirten Çokak; sporcularımız Ahmet Bacak ve Mine Yalçınkaya, bu alanda bir ilke imza attı. Onların başarıları sayesinde bizim bundan sonraki süreçte hedeflerimiz de büyüdü” dedi.

ZAFERE ALIŞTIK
Okçulukta son dönemde Denizlili sporcuların aldığı başarılı sonuçlar, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu’na haklı bir gurur yaşatıyor. Büyükler Dünya Kupası ilk ayak yarışlarından Türkiye Rekoru ile dönen Ahmet Bacak ve Antrenör Nursen Çokak’ı makamında kabul eden İbanoğlu; başarılarından dolayı tebrik etti. “Denizli’den yola çıkıp uluslararası alanda yarışmalara katılmaya hak kazanmaları o branşta iyi işler yapıldığını gösteriyor” diyen İbanoğlu; Dünya Kupası ikinci ayak yarışmaları için kampa girecek Ahmet Bacak’a başarılar diledi.

Dünya Kupası İlk Ayak yarışmasında Genel Dünya Sıralamasında 15. olarak önemli bir başarıya imza atan Ahmet Bacak, 11-18 Mayıs tarihlerinde Kolombiya’da gerçekleşecek Word Cup 2. Ayak yarışmaları Antalya’da kampa girdi. 4 aşamalı yapılan Okçuluk Dünya Kupasının 3. Ayağı Haziran’da Antalya’da, 4. Ayak yarışmaları da Ağustos ayında Polonya’da gerçekleşecek. Dünya Şampiyonunun belirleneceği final yarışmaları ise 5-7 Eylül 2014 tarihlerinde İsviçre’nin Lozan şehrinde yapılacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..