REKLAMI GEÇ

Nefret değil aşk

Nefret değil aşk

“Denizlispor yokken benim için Fenerbahçe vardı. Daha çocukluğumda gönlümü o renklere kaptırmıştım. Daha sonra Denizlispor geldi, önceliğimiz değişti. Denizlispor’a hizmet etme olanağı bulduğumda dünyanın en mutlu insanıydım”

/ DENİZLİSPORHABER / 8 Kasım 2013 Cuma, 12:03

SELAMİ AYDIN / Denizlispor’un efsane isimlerinden biri olan, kulüp yönetiminin her kademesinde görev almış; başkanlığın yanı sıra Türkiye Futbol Federasyonu Asbaşkanlığı görevi yürütmüş olan Ali İpek sanıldığının ve ilan edildiğinin aksine tam bir Fenerbahçe aşığı…

Denizlispor’un küme düşmeme mücadelesi verdiği 2006 yılında son hafta Denizlispor ile Fenerbahçe’nin karşılaşacak olması tam bir fikstür dramıydı. Fenerbahçe şampiyonluğa koşuyor, bu maçı kazandığı halde kupayı yeniden müzesine götürüyordu. Fakat Denizlispor maçı kaybetmesi durumunda, rakiplerinin maç sonuçlarını beklemek zorunda kalıyordu. Kader o ki, yeşil siyahlı takımın Başkanı aynı zamanda Fenerbahçe kongre üyesi olan Ali İpek’ti… Sahaya atılan konfetiler nedeniyle 16 dakika uzayan maçın son bölümlerine doğru en az bir puan için çırpınan Denizlispor öne geçiyor, son dakikalarda Tuncay’ın attığı beraberlik sayısı Fenerbahçe’ye şampiyonluk için yetmiyordu. Alınan beraberlik Denizlispor’un ligde kalmasını sağlıyor, yeşil siyahlı taraftarlar çılgınlar gibi ligde kalışı kutlarken, sarı lacivertli taraftarlar şampiyonluğu Galatasaray’a kaptırmanın öfke ve üzüntüsünü bir arada yaşıyordu.

Bu tarihten sonra Ali İpek ve Denizlispor ismi sık sık ’16 dakikalık uzatma’ bölümü ile ilişkilendirilip gündeme getiriliyor, İstanbul’daki bazı kalemşörler temcit pilavı gibi konuyu ısıtıp ısıtıp gündeme alıyorlardı. Ali İpek isminin özellikle ‘Fenerbahçe’den nefret ettiği’ izlenimi yaratılıyor, tüm Fenerbahçe camiasının hem İpek’ten hem de Denizlispor’dan nefret etmesi isteniyordu.

İŞİN ASLI ÖYLE DEĞİL

“Denizlispor yokken hayatımda Fenerbahçe vardı” diyor Ali İpek. Denizli’nin yetiştirdiği en önemli spor adamı olan şimdilerin çiçeği burnunda siyasetçisi ile Denizli medyasının önemli kalemlerinden Başar Büyükkol, İstanbul’da hem de Fenerbahçe kongresinde bir araya geldi. İpek ise hikayesini Büyükkol’a anlattı. İşte o sözleri: “Denizlispor daha yokken Fenerbahçe vardı. O dönemlerde bizim gönlümüz de Fenerbahçe’ye kaydı. Ancak Denizlispor benim için her zaman önceliklidir. Asıl olan Denizlispor’dur. Çocukluk yıllarımda gönlümü sarı lacivertli renklere kaptırmıştım. İlerleyen yıllarda Denizlispor hayatıma girdi. 1982 yılında ilk kez yönetici olarak kulüpte görev aldım. Çok değerli insanlarla birlikte çalıştım, ağabeylerimin yanında yöneticiliği öğrendim. Zaman içinde yönetimin tüm kademelerinde görev aldım. Genel kaptanlık yıllarım en çok zevk aldığım dönemlerdi. Süreç içinde bilgim ve birikimim arttı. Denizlispor’a faydalı olmak için çoğu zaman işimi gücümü bırakıp koştum”

ÖNÜMÜZ KESİLDİ

Her zaman Denizlispor için kalıcı eserler bırakmak istediğini söyleyen İpek başkanlığı döneminde sıkıntılı süreçlerden geçtiğini de kaydetti. Önemli işler yapıp kurumsal bir yapı kazandırmak istediğinin altını çizen İpek, “O zamanlar bizim önümüz kesildi. Bir takım nedenlerden dolayı kurumsallaşma projemizi gerçekleştiremedik. Bu en çok üzüldüğüm konuların başındadır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..
 

zafer   -  Bağlantı 8 Kasım 2013, 13:28

O sene,DS ligden düşerse tüm bildiklerimi anlatacağım demişti.Ne biliyorsa anlatması gereken kişi neden susmayı tercih ediyor acaba?