REKLAMI GEÇ

Beyağaç Hüseyin Çokal Yağlı Güreşleri Festivali’ne hazır

Beyağaç Hüseyin Çokal Yağlı Güreşleri Festivali’ne hazır

Beyağaç’taki şenliklere Kırkpınar’da final gören baş pehlivanlar da dahil 20 baş pehlivan katılacak. Er meydanında 200’ün üzerinde pehlivan mücadele edecek.

Selami Aydın / DENİZLİSPORHABER / 21 Mayıs 2015 Perşembe, 12:24

Denizli’nin doğal güzellikleri ile ünlü Beyağaç İlçesi 29 Mayıs’ta büyük bir şenliğe ev sahipliği yapacak. İlçede bu yıl altıncısı yapılacakGeleneksel Hüseyin Çokal Yağlı Pehlivan Güreşleri gerçekleşecek

YÜZLERCE PEHLİVAN ER MEYDANINA ÇIKACAK
güreşler Hüseyin Çokal Güreşleri Er Meydanı’nda yapılacak. 14 boyda gerçekleşecek mücadelelerde ilk 8’e giren pehlivanlara madalya ve ödüller verilecek. Güreşlerde bir kısmı Kırkpınar’da final ve yarı final gören 20’ye yakın baş pehlivan mücadele edecek. Toplamda ise 200’ün üzerinde pehlivan er meydanında ter dökecek.

ARTIK GELENEKSEL HALE GELDİ
Bu yıl altıncısı gerçekleştirilen Beyağaç Hüseyin Çokal Yağlı Pehlivan Güreşleri, Beyağaç Belediyesi ve Beyağaç Kaymakamlığı tarafından organize ediliyor. Türkiye Güreş Federasyonu’nuna müracaatta bulunan Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay, organizasyonun geleneksel statüye alındığını ve güreş takvimi içinde yer aldığını duyurdu.

YADIK GÜREŞ AĞASI OLDU
Beyağaçlı işadamı Nadir Yadık 2015 Yılı’nın Güreş Ağası oldu.  Organizasyona büyük maddi destek koyan Pamukkale Branda firmasının sahibi Nadir Yadık’ın yanı sıra Orkide Yağ da pehlivanların kullanacağı 300 litre yağı sponsor olarak ilçeye gönderdi.

BEYAĞAÇ İÇİN TANITIM FIRSATI
Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay Geleneksel Beyağaç Hüseyin Çokal Yağlı Güreşleri’nin ilçenin tanıtımı bakımından büyük öneme sahip olduğunu söyledi. Beyağaç’ın sanayisi ve ticareti olmayan bir merkez olduğuna dikkati çeken Akçay, “Biz ilçemizin doğal güzelliklerini herkes öğrensin, ziyaret etsin istiyoruz. Güreşler bu bakımdan önemli. Güzelliklerimiz ve kültürümüzle ön plana çıkacağız” dedi. Akçay bu yıl katılımı artırdıklarına da işaret ederek, “Şimdilik bir güne sığdırdığımız organizasyonu ilerleyen yıllarda daha uzun tutacağız. Sempozyumlarla zenginleştireceğiz. İlçe tanıtımımızın yanı sıra gençlerimize sporu sevdirmesi bakımından da bu organizasyonun değerli olduğuna inanıyoruz” dedi.

KAYMAKAM ŞAHİN’DEN AÇIK DAVET
Beyağaç Kaymakamı Muhammed Serkan Şahin ise ilçede 9 aydan bu yana görev yaptığını belirterek, “Benim için de bir ilk olacak. Sabırsızlıkla bekliyorum. Çok güzel geçeceğini düşünüyoruz. Bu nedenle herkesi davet ediyorum. Hem güreş heyecanını yaşamaları hem de ilçemizin doğal güzelliklerini görmeleri bakımından bu festival herkes için bir fırsat” dedi.

ÇOKAL: GENÇLERİMİZİ SPORA KAZANDIRMALIYIZ
Kırkpınar’da üç altın kemeri bulunan Beyağaçlı efsane pehlivan Hüseyin Çokal, geleneksel hale gelen festivalin gençlerin spora yönelmeleri bakımından büyük öneme sahip olduğunu belirterek, “Buraya çok değerli pehlivanlar gelecek. Güreşin sevdirilmesi, gençlerin kötü alışkanlıklar yerine spora yönelmesi bakımından çok faydalı bir organizasyon olacak” dedi.

İBANOĞLU: ULUSLARARASI OLMASINI DİLİYORUZ
Hüseyin Çokal’ı  ‘Yaşayan Efsane’ olarak anlatan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu organizasyonun Beyağaç açısından olduğu kadar gelecek nesillerin sporu sevmeleri bakımından da önemli olduğuna işaret ederek, “Gelecekte uluslararası statü kazanmasını diliyorum. Denizli güreşin yatağıdır. Beyağaç’ın yanı sıra Kale ve Acıpayam’dan büyük pehlivanlar çıkmış, olimpiyat zaferleri kazanmışlardır. Güreş Denizli’nin köklerinde olan bir spordur” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..
 

Horoz   -  Bağlantı 21 Mayıs 2015, 15:59

Neden hafta içi başkan çalışanlar gelsin istemiyor musunuz